Atleistas Vilniaus mikrorajono seniūnas

Nors ir sulaukusi neigiamos reakcijos, Vilniaus savivaldybė ryžosi iš Antakalnio seniūno kėdės išversti Algimantą Vaitkų.
Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintauto Palucko pasirašytame įsakyme nurodoma, kad A.Vaitkus nuo praėjusio ketvirtadienio perkeliamas dirbti Žirmūnų seniūnijos vyresniuoju specialistu. A.Vaitkus į žemesnes pareigas perkeltas neatsižvelgus į tai, kad jis šiuo metu serga, turi nedarbingumo lapelį, rašo „Lietuvos ryto” priedas „Sostinė”.

„Tai tikras politinis susidorojimas. Mane atleido nesilaikydami jokių įstatymų”, – padėtį apibūdino A.Vaitkus. Jis žadėjo savivaldybės įsakymą apskųsti teisme.

Savivaldybė konservatorių A.Vaitkų atleido po jo darbo įvertinimo. Tačiau neigiamai seniūno darbą vertino tik komisijos nariai iš savivaldybės, Vidaus reikalų ministerijos atstovas tam nepritarė. A.Vaitkui Vilnių valdantys liberaldemokratai priekaištavo, kad Antakalnis yra šiukšlinas rajonas. Jame gyvena šios partijos lyderis Rolandas Paksas, taip pat sostinės meras Juozas Imbrasas.

Komedija virto šiukšlių konteinerių prie R.Pakso namų stumdymo istorija. Komunalininkai konteinerius kelis kartus buvo pastatę aplinkiniams gyventojams patogioje vietoje, prie liberaldemokratų lyderio namą juosiančios tvoros. Tačiau R.Paksas konteinerius pareikalaudavo nustumti tolyn.

Praėjusią savaitę prie savivaldybės buvo surengtas piketas, kurio dalyviai pasisakė prieš konservatorių ir liberalcentristų partijoms priklausančių seniūnų atleidimą. Be A.Vaitkaus, taip pat ketinama atleisti Karoliniškių, Vilkpėdės, Viršuliškių, Šeškinės, Fabijoniškių ir Justiniškių seniūnus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.