„Žalgiris” neatlaikė savo pasiūlyto tempo

Kauno „Žalgirio” krepšininkai pralaimėjimu baigė Eurolygos pirmąjį etapą. Žalgiriečiai svečiuose 66:84 nusileido Vitorijos „Tau Ceramicos” ekipai ir, iškovoję aštuonias pergales bei patyrę 6 nesėkmes, užėmė A grupėje ketvirtąją vietą.

Būdamas šioje pozicijoje „Žalgiris” prieš kito etapo – „Top 16” – burtus pateko į trečią pagal pajėgumą „krepšelį”.

Du žaidėjai traumuoti.
Įpusėjus pirmam kėliniui pirmosios minutės pertraukėlės paprašė „Tau Ceramicos” vyriausiasis treneris Nevenas Spahija. Tai padaryti jį paskatino galingas kauniečių startas. DeJuano Collinso, Pauliaus Jankūno, Jono Mačiulio tritaškiai ir pora pastarojo atakų iš po krepšio išvedė „Žalgirį” į priekį 13:5. Skirtumas dar padidėjo, kai antrą tritaškį pelnė P.Jankūnas ir pirmuosius taškus – po traumos į aikštelę grįžęs Michaelas Bradley (24:11). Tačiau antro kėlinuko viduryje Kauno ekipos apsukos staiga sumažėjo: „Tau Ceramicos” krepšininkai surinko be atsako 15 taškų ir persvėrė rezultatą 39:33. Per paskutinį kėlinį šeimininkų persvara po P.Prigioni tritaškio padidėjo iki 17 taškų (77:60), ir intrigos nebeliko. Negana to, traumas rungtynių pabaigoje patyrė M.Brownas ir J.Mačiulis. Pirmajam buvo sumuštas kelis, antrajam – riešas. Kiek laiko žalgiriečiai negalės rungtyniauti, paaiškės atlikus išsamius tyrimus.

Kauno komandoje rezultatyviausias buvo Jonas Mačiulis (17 taškų). Nugalėtojų ekipoje sėkmingiausiai žaidė Tiago Splitteris ir Igoris Rakocevičius, jų sąskaitose – atitinkamai 23 ir 20 taškų. Vitorijos klube rungtyniaujantis Simas Jasaitis per 23 minutes pelnė 7 taškus (2-1/3, 3-1/2, 1-2/2), atkovojo 5 ir perėmė 1 kamuolį.

Kova dėl kamuolių

„Žalgirio” vyriausiasis treneris Rimantas Grigas pasibaigus mačui sakė, kad varžovai likusius tris kėlinius žaidė geriau negu jo auklėtiniai. „Mes gerai gynėmės ir puolėme pirmas dešimt minučių, tačiau leidome kontroliuoti kovą po krepšiais dėl kamuolio. Tai ir buvo pagrindinis pralaimėjimo veiksnys”, – aiškino treneris.

„Antrąją rungtynių dalį aikštėje buvo tik viena komanda – „Tau Ceramica”, – taip pralaimėjimą apibūdino kroatas Marko Popovičius. – Gerai žaidėme tik pirmą kėlinį, antrą – pusėtinai. Jei pažiūrėsite į rungtynių protokolą, pamatysite komandų atkovotų kamuolių skirtumą.”

Vitorijos klubo strategas N.Spahija neabejojo, kad pergalę pavyko pasiekti tik dėl geros gynybos: „Tris paskutinius kėlinius žaidėme gerai, ypač gindamiesi. Gynyba turi būti pagrindinis raktas į pergalę. Būtent taip ir įvyko.”

Naujokas laukia savo eilės

Tuo metu, kai Kauno krepšininkai rengėsi dvikovai Vitorijoje, į Lietuvą atskrido sezoną Sankt Peterburgo „Spartak” klube pradėjęs, tačiau prieš kelias dienas „Žalgiriui” išnuomotas 22 metų 209 cm ūgio kroatas Damiras Markota.

Vasarą Kroatijos rinktinei atstovavęs aukštaūgis puikiai prisimena Europos čempionato ketvirtfinalį, kai jo šalies komanda po dramatiškos kovos 72:74 nusileido lietuviams. „Pataikiau tik vieną tritaškį iš 8. Rungtynės buvo nesėkmingos visiems mūsų rinktinės žaidėjams”, – oro uoste sakė naujokas.

Šį sezoną Rusijos pirmenybėse aukštaūgis per mačą pelnydavo po 11 taškų ir atkovodavo 5,3 kamuolio. Praėjusį sezoną jis bandė įsitvirtinti NBA – atstovavo Milvokio „Bucks”, bet sužaidė tik 30 rungtynių, o aikštelėje praleisdavo po 6 minutes.

Krepšininkas nusiteikęs optimistiškai ir tikisi, kad Kauno ekipoje jam pavyks atskleisti savo sugebėjimus. „Žalgiris” siūlė sutartį dar prieš du mėnesius, – kalbėjo D.Markota. – Lietuva – krepšinio šalis, o „Žalgiris” – komanda, turinti turtingą istoriją. Be to, M.Popovičius yra geras mano draugas.”

Kroatas neabejoja, kad žaidimas „Spartak” ekipoje padarė jį tvirtesnį. „Tai rimtas klubas, tačiau dabar patekau į dar rimtesnį. „Žalgirio” ir patirtis didesnė, ir žaidimo lygis aukštesnis. Kaune būsiu iki sezono pabaigos, paskui laukia nacionalinė rinktinė, o vėliau spręsiu, ką daryti toliau.”

STATISTIKA

„Tau Ceramica” – „Žalgiris” 84:66 (16:24, 28:15, 21:18, 19:9).

„Tau Ceramica”: T.Splitteris 23, I.Rakocevičius 20, M.Teletovičius 9, S.Jasaitis 7; „Žalgiris”: J.Mačiulis 17, P.Jankūnas 12, D.Collinsas 9, M.Brownas ir M.Popovičius po 7, M.Bradley 6, G.Jurakas 5, E.Žukauskas 3.

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 24/41 (59 proc.) ir 14/33 (42), tritaškiai – 8/26 (31) ir 8/20 (40), baudos – 12/17 (71) ir 14/22 (64), kamuolys atkovotas 41 ir 27 kartus, rezultatyviai perduotas 11 ir 8, perimtas 9 ir 6, prarastas 11 ir 12, blokuotas 5 ir 3 kartus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.