S.Paulikas įrodinėjo esąs jautrus žmogus

Klaipėdoje teismas pradėjo nagrinėti tragišką avariją Skuodo rajone, Aleksandrijoje, sukėlusio policininko Sauliaus Pauliko bylą. Jis kaltinamas, kad būdamas neblaivus važiuodamas automobiliu viršijo leistiną greitį ir įsirėžė į vaikų būrį. Per avariją žuvo trys ketvirtokai.

Už šį nusikaltimą buvusiam Skuodo rajono Viešosios policijos patruliui gresia laisvės atėmimas iki 10 metų. S.Paulikas kaltinamas ir tuo, kad sužalotus vaikus palikęs likimo valiai pabėgo iš įvykio vietos.

Kartu su S.Pauliku dėl pagalbos nesuteikimo nukentėjusiesiems teisiamas ir jo kolega Mantvydas Kringelis. Jam gresia laisvės atėmimas iki 2 metų.

Žuvusiųjų vaikų tėvai S.Paulikui pateikė ir civilinį ieškinį neturtinei žalai atlyginti – Aleksandrijos gyventojai Laima ir Gintautas Bučkai, Ina ir Adomas Kubiliai bei Rasa ir Vygantas Petkai prašo priteisti po milijoną litų neturtinės žalos.

Kaltinamasis prisipažįsta tik padaręs avariją, tačiau neigia vartojęs alkoholinius gėrimus ir apsvaigęs vairavęs automobilį. S.Paulikas pripažino, kad tą dieną net tris kartus pirkęs degtinę, tačiau esą negėręs nė lašo. Du butelius jis nusipirko Skuode esančioje degalinėje, o vieną – Aleksandrijos užeigoje „Gintagnė”.

Taip pat jis tikina, kad Aleksandrijos miestelyje važiavo tik 80-90 kilometrų per valandą greičiu, kaip užmiestyje. Mat kelio ženklo, informuojančio, kad prasideda gyvenvietė, nebuvo. Beje, pagal įstatymus, jis, kaip policijos patrulis, privalėdavo pranešti, kuriose vietose nėra kelio ženklų, nors jie ten turėtų būti.

Paskelbus kaltinamąjį aktą paaiškėjo, kad S.Pauliko mašina skriejo maždaug 105 kilometrų per valandą greičiu, ir vairuotojas posūkyje jos nesuvaldė.

Teisme kaltinamasis painiojosi, neprisiminė, į kurią pusę suko vairą. Teisiamasis net neprisiminė, į ką atsitrenkė automobilis. Iš įvykio vietos jis pasišalinęs dėl to, kad sužinojęs, jog partrenkė vaikus, esą labai susijaudino. „Esu jautrus žmogus”, – teismui įrodinėjo kaltinamasis. Tačiau jis niekaip negalėjo paaiškinti, kaip ir ko jis tos pačios dienos vakarą atvažiavo į Klaipėdą.

Kartu su S.Pauliku teisiamas buvęs kolega, kartu automobiliu važiavęs patrulis M.Kringelis teigė tik vienas tądien gėręs degtinę. Todėl esą natūralu, kad jis nieko neprisimena. Jo manymu, Aleksandrijos gatve automobilis galėjo važiuoti 50-90 kilometrų per valandą greičiu.

Bylos duomenimis, kai S.Paulikas ir M.Kringelis pietaudami kavinėje užsisakė degtinės, čia papietauti atvažiavo dar du policininkai. Bet jie matydami besiruošiančius išvažiuoti išgėrusius bendradarbius nesiėmė jokių priemonių.

S.Pauliko vairuojamas automobilis BMW-524 į iš mokyklos einančių vaikų būrelį įsirėžė pernai lapkričio 7 dieną. Žuvo trys ketvirtokai Mindaugas Kubilius, Simonas Bučkus ir Aurimas Petkus.

Avarijos kaltininkas iš avarijos vietos pabėgo, į policiją jis, lydimas vyresniojo brolio Giedriaus, taip pat policininko, atvyko tik kitos dienos rytą. Vėliau paaiškėjus, kad jis po avarijos brolį paslėpė viešbutyje Klaipėdoje, G.Paulikas pats pasitraukė iš tarnybos.

Po šios tragiškos avarijos iš postų pasitraukė tuometinis policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius ir vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "S.Paulikas įrodinėjo esąs jautrus žmogus"

  1. Greičiau

    Greičiau jūs jį paleiskit į laisvę, ir gyventojai , būdami labai jautrūs, patys jam padarys Linčo teismą. Kitaip teisybės šioje byloje nerasi….Visi mato , kad akivaizdžiai tyčiojasi iš visų, bet nesiteikia rinkti įrodymų… URODAI

  2. sažinė

    Nuo sažinės niekur nepabėksi. Ji tave kamuos visą gyvenimą.jaigu ją atversi dabar,vėliau bus gyventi lengviauo jeigu ne ji su tavim vistiek suves sąskaitą.

  3. kaimas

    dusint tokius zasinus reikia

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.