Prezidentas dar neatskleidžia, ar skirs NS lyderį aplinkos ministru

Prezidentas Valdas Adamkus po susitikimo su kandidatu į aplinkos ministrus Naujosios sąjungos pirmininku Artūru Paulausku neatskleidžia, ar skirs jį ministerijos vadovu.

„Kol kas neturiu jokios informacijos, koks bus prezidento sprendimas”, – po ketvirtadienį vykusio A.Paulausko ir V.Adamkaus susitikimo sakė prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

Premjeras Gediminas Kirkilas tikisi, kad dekretas dėl A.Paulausko paskyrimo bus pasirašytas dar ketvirtadienį, tuomet jis penktadienį galėtų prisiekti Seime ir pradėti vadovauti ministerijai.

Kiek anksčiau premjeras buvusio generalinio prokuroro A.Paulausko tinkamumą vadovauti ministerijai argumentavo, be kita ko, tuo, jog šis yra teisininkas.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Pasak R.Grumadaitės, susitikime su kandidatu V.Adamkus akcentavo, jog reikia iš esmės pagerinti teritorijų planavimo ir statybų valstybinę priežiūrą, saugomų teritorijų politiką ir nedelsiant imtis būtinų priemonių šalinant pažeidimų pasekmes.

„Visuomenė jau gana ilgai stebi priežiūros institucijų bejėgiškumą. Reikia valios ir kieto kumščio, kad būtų laikomasi įstatymų. Taip mano prezidentas”, – kalbėjo atstovė spaudai.

V.Adamkus taip pat atkreipė dėmesį į „nesuprantamai menką” ES lėšų panaudojimą. Naująjį ministrą prezidentas ketina įpareigoti peržiūrėti šį procesą ir šalinti investicijoms trukdančias kliūtis.

Pats kandidatas sakė pritariantis prezidentui ir tarp svarbiausių savo veiklos uždavinių išskyrė savavališkų statybų ir „agresyvaus neteisėto turčių skverbimosi į saugomas teritorijas” stabdymą. A.Paulauskas taip pat žadėjo aiškintis, kodėl vėluoja ES lėšų įsisavinimas ir tai paspartinti, bei ieškoti balanso tarp „uždavinio saugoti gamtą ir žmogaus nori kurti bei vykdyti ūkinę veiklą”.

„Manau, kad laiko darbui šioje ministerijoje ne tiek daug, todėl, jei prezidentas priims sprendimą, norėčiau koncentruotis ties šiais uždaviniais”, – pabrėžė A.Paulauskas.

Priminus prieš keletą metų nuskambėjusią istoriją, kai apsitvėrė tvora jam tuomet nepriklausantį greta namų esantį žemės sklypą, A.Paulauskas teigė, jog „neigiama patirtis irgi yra patirtis”.

„Kiekviena pamoka žmogui naudinga, jei jis sugeba padaryti išvadas. Manau – padariau. Bet tai buvo, pripažinkime, pakankamai seniai, ir galbūt jei kiekvienas politikas turi tik tiek nuodėmių, tai Lietuvoje bus tikrai labai gerai”, – kalbėjo A.Paulauskas.

Paklaustas apie pastaruoju metu žiniasklaidoje skelbiamą informaciją, kad jo artimieji supirkinėja žemės, A.Paulauskas teigė pats šią temą palietęs susitikime su prezidentu. „Paaiškinau prezidentui, kad pastaruoju metu įvairios užsakytos laidos yra šmeižikiškos, neatitinkančios realių faktų”, – sakė kandidatas, pridūręs, kad jo tėvas 6 arus žemės pirko pagal skelbimą laikraštyje.

Tuo metu Seimo konservatorių frakcija kreipėsi į prezidentą neskirti A.Paulausko ministru, kol Seimo Antikorupcijos bei Etikos ir procedūrų komisijos ir teisėsaugos institucijos neištirs skelbiamos informacijos ir „nebus išsklaidytos abejonės dėl galimų įstatymų pažeidimų”.

Iki šiol aplinkos ministro postas priklausė socialdemokratams, tačiau sausio pradžioje iš jo pasitraukus Arūnui Kundrotui šios pareigos buvo pasiūlytos prie valdančiosios koalicijos besijungiančiai Naujajai sąjungai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Prezidentas dar neatskleidžia, ar skirs NS lyderį aplinkos ministru"

  1. Rinkis

    Labai pasenusi prielaida. Viskas sutvarkyta.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.