Seimo nariai pakilo prieš „naująją marihuaną”

Parlamentarai susirūpino dėl viešų siūlymų internete įsigyti „naująja marihuana” vadinamo kvaitulinio šalavijo.
Valstiečiai liaudininkai Alfredas Pekeliūnas ir Rima Baškienė kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministrą Rimvydą Turčinską, prašydami ypatingos skubos tvarka keisti teisės aktus, kurie nustatytų šio augalo vartojimo reglamentavimą ir kontrolę.

„Šiandien regime paradoksalią situaciją, kai Lietuvoje legaliai platinamas preparatas, sukeliantis haliucinacijas, kartais net transą, motorikos sutrikimus ar net visišką orientacijos praradimą, gebėjimą kalbėti. Kuo skubiau privalome imtis visų priemonių, kad šio augalo prekyba Lietuvoje būtų uždrausta”, – ragina A. Pekeliūnas.

Pasak politiko, vien tai, kad šį augalą uždraudė 11 JAV valstijų bei 9 Europos šalys, parodo, kad jis neigiamai veikia žmogaus organizmą.

R.Baškienės teigimu, būtina imtis prevencijos – sudaryti platų panašų poveikį turinčių preparatų sąrašą ir užtikrinti reglamentavimo ir kontrolės mechanizmą, draudžiantį šias medžiagas platinti.

Lietuviškame interneto portale siūloma palyginti nebrangiai įsigyti kvaitulinio šalavijo, detaliai aprašytas jo vartojimas, patariama, kaip stipriau nuo jo apsvaigti, informacija iliustruojama nuotraukomis ir filmuota medžiaga. Ketvirtadienį, Seimo nariams atkreipus į tai dėmesį, portale paskelbta, kad „prekyba yra sustabdoma”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.