Maištingasis ekssocialdemokratas kuria „frontą”

Iš socialdemokratų gretų pašalintas Vilniaus vicemeras Algirdas Paleckis pareiškė ketinąs kurti naują partiją, tačiau neatskleidžia, kokią.
Trečiadienį žurnalistams pristatydamas savo buriamą naują darinį vadino jį „Frontu”.

Anot ekssocialdemokrato, partijos steigiamasis suvažiavimas turėtų įvykti per pusantro mėnesio.

A.Paleckis lakoniškai žadėjo, kad „Frontas” kovos prieš „oligarchų ir klanų valdžią” ir nebus panašus į jokias kitas partijas, kurios visos iki šiol propagavo liberalizmą. Savo pasisakyme jis vartojo tokius naujadarus, kaip „liberastas”.

„Pagal liberastus, viskas yra leista. (…) Tam, kad sustotų valstybės ir visuomenės naikinimas, Lietuvoje kuriasi frontas Frontas. Frontas už kovą prieš klanus ir oligarchus”,- postringavo A.Paleckis.

Sprendimą vyti A.Paleckį iš partijos socdemų taryba priėmė šį mėnesį, įvertinusi jo šnekas apie tai, kad profesionalųjį meną turėtų remti Kultūros ministerija ir „elitas”, taip pat grasinimus nacionalizuoti dienraštį „Lietuvos rytas”. Be to, kaip nestatutinės įvertintos ir A.Paleckio pastangos organizuoti partinį referendumą, kuris parodytų, esą eiliniai socdemai nesutinka su nuostata „Leo LT” kurti drauge su privataus kapitalo bendrove „NDX energija”, valdančia Vakarų skirstomuosius tinklus (VST).

Vilniaus vicemeras tokį partijos sprendimą buvo apskundęs teismui, bet šis jį atmetė.

A.Paleckis prieš tai jau turėjo vieną nuobaudą, kai Vilniaus miesto savivaldybės taryboje savavališkai sudarė valdančiąją koaliciją su liberaldemokratais ir už tai gavo sostinės vicemero kėdę.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje valdančiąją koaliciją sudaro partija „Tvarka ir teisingumas” (liberaldemokratai), socialdemokratai ir Lenkų rinkimų akcija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.