Floridoje demokratų balsavimą lengvai laimėjo Clinton

JAV prezidento posto siekianti demokratė Hillary Clinton (Hilari Klinton) lengvai įveikė Baracką Obamą (Baraką Obamą) per antradienio balsavimą Floridoje, kurio metu buvo renkamas partijos kandidatas į JAV prezidentus, tačiau jos pergalė yra daugiau simbolinė, nors ir suteikė postūmį jos kampanijai, pranešė JAV žiniasklaida.

Gavus informaciją iš 47 proc. apylinkių buvo pranešta, kad H.Clinton gavo 51 proc., o B.Obama – 31 proc. balsų. Trečioje vietoje su 15 proc. balsų liko buvęs senatorius Johnas Edwardsas (Džonas Edvardsas).

Tačiau iš Floridos buvo atimta teisė siųsti savo delegatus į Demokratų partijos suvažiavimą, kurio metu bus išrinktas partijos kandidatas į prezidentus, dalyvausiantis lapkričio rinkimuose. Tai buvo padaryta dėl to, kad valstija pažeisdama taisykles paankstino savo pirminius rinkimus.

Tad pasiekusi pergalę Floridoje H.Clinton neužsitikrino nė vieno delegato balso. Vis dėlto tai yra neblogas stimulas po to, kai buvusi pirmoji ponia pralaimėjo B.Obamai per šeštadienį įvykusį Pietų Karolinos balsavimą. Pietų Karolinoje ji gavo tik 27 proc. balsų, o 46 metų senatorius iš Ilinojaus – 55 proc. balsų.

Tai suteiks postūmį H.Clinton, kuri siekia tapti pirmąja moterimi, užėmusia JAV prezidento postą, prieš „superantradienį” vasario 5 dieną, kai balsavimai už partijų kandidatus vyks 22 valstijose.

Kadangi prognozuojamas labai didelis rinkėjų aktyvumas, H.Clinton rinkimų štabas teigė, kad Floridos ir Mičigano, kur ji laimėjo tokią pačią simbolinę pergalę, delegatams turėtų būti leista dalyvauti partijos suvažiavime.

„Esu įsitikinusi, jog su šiuo didžiuliu balsavimu ir su milijonais amerikiečių, kurie balsuos kitą antradienį, pasiųsime aiškų signalą, kad Amerika grįžta”, – per vieną mitingą Floridoje sakė H.Clinton.

„Pažadu jums, jog padarysiu visa, ką galiu, kad ne tik Floridos demokratai sėdėtų (suvažiavime), bet kad ir Florida būtų pergalės kolona demokratams 2008-ųjų lapkritį”, – sakė ji.

Kaip rodo CNN atlikta balsavusiųjų apklausa, H.Clinton parėmė daugiausia baltieji Floridos rinkėjai, kurių 53 proc. balsavo už ją, o 22 proc. – už B.Obamą.

H.Clinton savo pusėn patraukė ir ispaniškai kalbančius Floridos rinkėjus, o B.Obama aiškiai užsitikrino afroamerikiečių balsus – 70 proc. juodaodžių sakė, kad balsavo už jį, o 27 proc. – už H.Clinton.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.