Prezidentas pasigenda tinkamos statybų priežiūros ir viešojo intereso gynimo

Prezidento Valdo Adamkaus nuomone, Lietuvoje nesugebama derinti aplinkosaugos reikalavimų ir darnios urbanistinės plėtros, valstybė neapgina viešojo intereso ir leidžia dominuoti siauriems savanaudiškiems tikslams.
Tai prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė sakė po trečiadienį vykusio V.Adamkaus susitikimo su besitraukiančiu iš posto aplinkos ministru socialdemokratu Arūnu Kundrotu.

Anot atstovės spaudai, dėl minėtų problemų atsakomybė tenka ne tik ministrui ir Aplinkos ministerijai.

„Atsakomybę turi prisiimti įstatymų leidėjai, padėtį aplinkosaugos srityje turintys kontroliuoti valdininkai, kurie dirba apskrityse, savivaldybėse ir įvairiose priežiūros institucijose. Prezidento nuomone, netvarką galima įveikti tik parodžius sutelktą politinę valią apginti viešąjį interesą”, – kalbėjo R.Grumadaitė.

Pasak jos, susitikimo metu prezidentas padėkojo A.Kundrotui „už asmeninį indėlį įgyvendinant Lietuvai labai svarbius gamtosaugos projektus ir pažymėjo, jog labai vertina A.Kundroto profesionalumą”.

Atstovė spaudai pridūrė, kad šalies vadovo ir ministro pokalbis buvo „labai atviras”, kurio metu gautą informaciją prezidentas išnagrinės skirdamas naująjį ministrą ir keldamas jam užduotis.

Tarp tokių darbų turėtų būti veiklos tęstinumas, ES lėšų įsisavinimas, statybų priežiūra.

Pats A.Kundrotas pakartojo, kad iš posto traukiasi dėl „komplekso priežasčių” – jam rengtų interpeliacijų, nepalankių nuotaikų Seime, nerezultatyviai veikiančios statybų priežiūros sistemos.

A.Kundrotui Seime buvo surengtos dvi inperpeliacijos, pastarąjį kartą balsavimas vyko pernai gruodį. Tuomet A.Kundroto pašalinimui iš pareigų pritarė 70 seimūnų, taigi jo atstatydinimui pritrūko vos vieno balso.

Būsimajam Aplinkos ministerijos vadovui A.Kundrotas linkėjo susikoncentruoti ties svarbiausiais darbais, tarp kurių paminėjo statybų priežiūrą, viešojo intereso gynimą.

Kalbėdamas apie Europos Sąjungos lėšų įsisavinimą, A.Kundrotas teigė, kad ministerijoje ir kitose sutuo susijusiose institucijose dirba patyrę specialistai, „ant bėgių pastatytas procesas”, todėl nemano, kad būsimasis ministras turėtų imtis didelių pakeitimų.

Paklaustas, ką veiks baigęs ministro darbą, A.Kundrotas žadėjo dar paatostogauti.

Iki šiol aplinkos ministro postas priklausė socialdemokratams, tačiau po Naujosios sąjungos prisijungimo prie valdančiosios koalicijos, šis portfelis atiteks jiems. Į ministrus socialliberalai nutarė siūlyti savo lyderį, Seimo narį Artūrą Paulauską.

Jo kandidatūra dar trečiadienį turėtų būti pateikta prezidentui.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.