Apdovanota Metų moteris J.Šeduikytė

Jau šešioliktą kartą įteiktas tradicinis žurnalo „Moteris” apdovanojimas žaviausiai ir ryškiausiai praėjusių metų moteriai. Šįkart Metų moters titulo nusipelnė dainininkė ir žurnalistė Jurga Šeduikytė.

J.Šeduikytės garbei ketvirtadienio vakarą surengtos apdovanojimų teikimo ceremonijos vedėjai Audrius Giržadas ir Andrius Rožickas juokavo, kad prieš renginį jiems teko gerokai pasinervinti. Mat ne paslaptis, jog Jurga priima ne visus apdovanojimus.

Laimės receptas

Tačiau vakaras praėjo sklandžiai. Šiek kiek susijaudinusi Jurga scenoje padėkojo už ją balsavusiems skaitytojams. „Nežinau, kaip visiems padėkoti, o dėkoti iš tiesų labai norisi. Šią akimirką atrodo, kad tikrai galiu eiti gyvenime pasirinktu keliu ir dėl to patirti didelį džiaugsmą. Malonu, jog žmonės tai pastebi ir įvertina”, – atsiimdama apdovanojimą sakė sutrikusi Jurga. Jai įteikta juvelyro Algio Mikučio sukurta originali segė.

Atlikėjos akys ir šypsena išduoda, kad šiuo metu ji jaučiasi itin laiminga. Ir laimės receptą Jurga mano atradusi. „Laimės paslaptis – tai gebėjimas apsižvalgyti aplinkui ir įvertinti, ką turiu gero ir gražaus. Į laimės sąvoką man įeina brangiausi žmonės ir jausmas, kad esu jiems reikalinga”, – atviravo J.Šeduikytė.

Savo pavyzdžiu Jurga nori paskatinti visus žmones išdrįsti daryti tai, kas iš tiesų patinka, net jeigu jie nesiryžta savo norų įgyvendinti jau daugelį metų. „Nesvarbu, ar norite šokti, ar piešti, ar dainuoti, ar galbūt tiesiog pabendrauti su jums mielais žmonėmis – padarykite tai šiandien ir nuo šiol kasdien tam skirkite bent po pusvalandį. Jūs tikrai tapsite laimingesni”, – kaip prisijaukinti laimę, patarė Jurga.

Svarbiausia – svajonės

Neseniai LŽ kalbinta J.Šeduikytė prasitarė, kad jai suteiktas Metų moters titulas buvo didelė staigmena. „Kadangi esu muzikantė, nenuostabu, jog atsiranda žmonių, kuriems patinka mano kūryba. Tačiau faktas, kad kažkas manyje mato moterį ir manimi žavisi, labai nustebino ir pamalonino”, – tąsyk prisipažino Jurga.

Prieš atsiimdama prizą J.Šeduikytė su LŽ dalijosi mintimis, ką vadina žavesiu: „Kiekvieno žmogaus žavesys yra tai, ką jis turi savo išorėje. Taip pat žmogus privalo augti kaip asmenybė, o svarbiausia – turėti svajonių, kitaip bus niekam neįdomus. Kiekvienas iš mūsų turi žinoti, kad nors yra ir labai maža pasaulio dalis, tačiau kartu labai svarbi.”

Atlikėja tikino, kad jos nuolat kintantis įvaizdis – besikeičiančių nuotaikų atspindys. Ar ir kūryboje lemiamą vaidmenį turi besikeičiančios nuotaikos ir nauji impulsai? „Kūryba – visai kas kita, tai jau tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi. Kartais tenka įdėti pastangų norint sukurti dainą. Jau atradau, kaip išprovokuoti tą būseną, kai norisi ir pavyksta kurti. O didelių gyvenimo dramų tam, kad parašyčiau kūrinį, man tikrai nereikia. Muzika dažniausiai atsiranda impulsyviai, paskui – žodžiai. Tačiau tekstas susidėlioja kur kas lėčiau, kartais tai užtrunka net pusmetį. Mano svajonė – kada nors sukurti tokią dainą, kurios ir melodija, ir žodžiai atsirastų vienu metu. Kol kas man to nepavyksta padaryti”, – kalbėjo atlikėja.

Stulbinanti sėkmė

Praėję metai Jurgai buvo neįtikimai sėkmingi. Pirmą kartą dainininkė iš Lietuvos per MTV kanalo apdovanojimus, surengtus Miunchene (Vokietija), paskelbta geriausia Baltijos šalių atlikėja. Jos albumas „Instrukcija” vos per dvi savaites tapo auksinis. Jurga taip pat laimėjo pagrindinį prizą per tarptautinį Baltijos dainų muzikos festivalį Karlshamne (Švedija). Ji dalyvavo paramos Goro provincijai (Afganistanas) akcijoje „Salam. Nelik abejingas”. Dainininkė surengė beveik mėnesio trukmės koncertines gastroles Jungtinėse Amerikos Valstijose. Telieka pridurti, kad Jurgai dar tik 27-eri ir ji yra antra tokia jauna moteris, kuriai suteiktas Metų moters titulas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.