Estijoje nuteistas pirmasis kiberatakų prieš kompiuterių serverius per balandžio riaušes organizatorių

Estijoje nuteistas pirmasis kiberatakų prieš valstybinius kompiuterių serverius per balandžio įvykius organizatorių.
Sausio viduryje įsigaliojo Harju apskrities teismo sprendimas, pagal kurį 20 metų Talino gyventojas Dmitrijus Galuškevičius pripažintas kaltu dėl kiberatakų prieš Reformų partijos serverius ir turi sumokėti 17,5 tūkst. kronų (3,9 tūkst. litų) baudą.

Pagal kaltinimą, D.Galuškevičius, protestuodamas prieš šalies vyriausybę ir Reformų partijos narius, surengė su savo bendras kiberatakas prieš partijos kompiuterių sistemą

Laikotarpiu nuo praėjusių metų balandžio 25 dienos iki gegužės 4 dienos jis surengė DoS tipo kiberatakas prieš partijos serverį www.reform.ee, kad užblokuotų įėjimą į tinklalapį ir pažeistų sistemos darbą.

Policija pernai pradėjo tyrimą ir netrukus nustatė kiberatakų organizatorius. Per tyrimą paaiškėjo, kad D.Galuškevičius panaudojo savo namų kompiuterį Taline.

Per parengtinį tardymą jaunuolis pripažino savo kaltę.

Estijos policija ieško kitų kiberatakų prieš šalies vyriausybės serverius organizatorių.

Pernai balandžio pabaigoje Taline ir kituose Estijos miestuose vyko masinės riaušės dėl šalies vyriausybės sprendimo perkelti iš sostinės centro vadinamojo Bronzinio kareivio paminklą raudonarmiečiams į Karių kapines.

Be gatvių riaušių, prieš Estijos valstybinius kompiuterių serverius buvo vykdomos kiberatakos, kurios užblokavo jų veikimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.