Pietų Korėjos kandidatas į prezidentus suimtas dėl „padirbtos” nuotraukos su Bushu

Vienas Pietų Korėjos kandidatas į prezidentus, kaltinamas tuo, kad suklastojo nuotrauką, kurioje jis pozuoja su JAV prezidentu George`u W.Bushu (Džordžu V.Bušu), trečiadienį buvo suimtas dėl nederamo rinkimų kampanijos elgesio, pranešė prokurorai.
Huh Kyung-Youngas (Hu Kjungjungas) įtariamas tuo, kad padirbo šią nuotrauką, siekdamas užsitikrinti rinkėjų paramą per praėjusio mėnesio rinkimus, teigė jie.

„Aš esu politinės priespaudos auka”, – spėjo žurnalistams pasakyti išvedamas H.Kyung-Youngas.

Nuotraukoje matyti juodais kostiumais vilkintys H.Kyung-Youngas ir G.W.Bushas. H.Kyung-Youngas tvirtino, kad ji buvo padaryta per G.W.Busho inauguracijos ceremoniją 2001 metais ir kaip įrodymą pateikė Baltųjų rūmų pakvietimo laišką bei priėmimo kortelę.

Areštas tapo naujausiu smūgiu 59 metų politikui, kuriam dar gresia ir kaltinimai šmeižtu dėl tvirtinimų, esą jis palaikė santykius su velionio prezidento Park Chung-Hee (Park Čunghijaus) dukterimi.

Tarp dešimties kandidatų H.Kyung-Youngas liko septintas, surinkęs 0,4 balsų. Per savo rinkimų kampaniją jis skelbė tokius ekscentriškus pažadus kaip išmokėti 100 mln. vonų (maždaug 250 tūkst. litų) kiekvienai jaunavedžių porai.

Jis taip pat žadėjo trečdaliu sumažinti parlamentarų skaičių ir paversti jų darbą neapmokamu, taip pat perkelti Jungtinių Tautų būstinę iš Niujorko į Korėją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.