G.Kirkilas: Švedija remia elektros tilto projektą

Švedijos Vyriausybė remia elektros kabelio tarp Lietuvos ir Švedijos – „Swedlit” projektą, pareiškė Lietuvos premjeras Gediminas Kirkilas.
„Susitikęs su premjeru (Švedijos premjeru Frederiku Reinfeldtu – BNS) aš prašiau, kad tai būtų daroma kuo greičiau, nes ten irgi yra tam tikra biurokratija. Matyt, daugiausia laiko užims pakrantės vietos, kur turi būti kabelis, derinimai, o galbūt ir šalia numatytų vėjo malūnų Lietuvos pusėje”, – trečiadienį žurnalistams sakė G.Kirkilas.

Anto jo, Švedijos Vyriausybė dar turėtų pristatyti projektą parlamentui, kuris jį tvirtins.

„Tai yra svarbiausias rezultatas – kad Švedija taip pat turi didelį interesą tokią jungtį turėti ir šiuo metu diskutuojama apie viso Baltijos jūros regiono strategiją, kurios viena iš esminių krypčių – sujungti visą regioną kuo daugiau infrastruktūros ir energetikos jungčių. Man atrodo, tuo požiūriu Švedija mums šiuo metu yra labai svarbi partnerė”, – kalbėjo premjeras.

Lietuvos ir Švedijos bendrovių „Lietuvos energija” ir „Svenska Kraftnat” užsakymu atlikta galimybių studija dėl elektros jungties bus pristatyta vasario pradžioje Vilniuje.

„Artimiausiu metu – vasario-kovo mėnesiais bus galima pradėti darbą, tik šiuo metu kalbamės dėl to, ar reikia steigti bendrą kompaniją, o gal gali egzistuoti dvi kompanijos ir statyti”, – teigė G.Kirkilas.

Manoma, kad projektą pavyks įgyvendinti ne anksčiau kaip iki 2015 metų, o jungties vertė yra apie 550 mln. eurų (1,9 mlrd. litų).

Pagal projektą numatoma nutiesti 350 kilometrų ilgio, apie 700-1000 megavatų galios povandeninį kabelį Baltijos jūros dugnu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

1 atsiliepimas į "G.Kirkilas: Švedija remia elektros tilto projektą"

  1. skeptikas

    kirkila tiek yra primelaves, kad daznai jo zodzius galima suprasti kaip norimo pateikimo esamu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.