ES atmeta pasaulinės ekonomikos recesijos galimybę

Šiuo metu pasaulinėje ekonomikoje nepastebima recesijos požymių, mano euro zonos šalių ekonomikos ir finansų tarybos – Eurogrupės – pirmininkas ir Liuksemburgo ministras pirmininkas ir finansų ministras Žanas Klodas Junkeris (Jean- Claude Juncker).

Jis taip pat sakė manąs, kad nėra būtinybės Europoje imtis stimuliuojančių ir reguliuojančių priemonių, panašių į tas, kurių ketina imtis Jungtinių Valstijų administracija.

Ž. K. Junkeris paragino susilaikyti nuo skubotų sprendimų, kurie gali sukelti nestabilumų rinkoje. Eurogrupės pirmininko nuomone, būtina aiškiai suvokti, kas vyksta finansų rinkose, nes investuotojai turi žinoti, „į ką investuoja.

Antradienį Liuksemburgo vyriausybės vadovas sakė, kad pasaulinių akcijų rinkų reakcija į pranešimus apie Jungtinių Valstijų ekonomikos padėtį ne visai logiška. Ž. K. Junkeris pažymėjo, kad „tuo metu, kai finansų rinkos elgiasi neracionaliai, kartais pasiduoda bandos jausmui, kai rinka daugiausia dėmesio sutelkia į trumpalaikius veiksnius, neprivalome daryti to paties”.

„Europos ir euro zonos ekonominė padėtis yra gerokai geresnė nei mūsų amerikiečių draugų. Mūsų fundamentalūs rodikliai ir ekonominės perspektyvos yra geresnės”, – sakė Liuksemburgo ministras pirmininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.