Neaiškaus gamintojo lašišų dešreles įvežusi bendrovė turės jas grąžinti tiekėjui į Lenkiją

Vilniaus „Maxima” prekybos centre prekiaujama nežinomo gamintojo galimai nesaugiomis lašišų dešrelėmis.

Gavę tokį signalą Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai operatyviai patikrino Ozo gatvėje esantį prekybos centrą ir nustatė, kad lenkiškų lašišų dešrelių ženklinime nenurodytas gamintojas ir identifikavimo žymuo.

„Galima teigti, kad šis produktas galėjo būti pagamintas nelegalioje įmonėje, kadangi pagal esamą ženklinimą neįmanoma atsekti produkto gamintojo. Visos įmonės, kurios turi veterinarinį patvirtinimą, turi identifikavimo žymenį ir jis privalo būti nurodytas ant pakuotės”, – sakė VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Egidijus Simonis.

Šios dešrelės buvo gautos iš bendrovės „Auksinis eršketas”. Maisto inspektoriai patikrino šią įmonę ir rado 980 kilogramų pasterizuotų lašišų dešrelių su ženklinimo pažeidimais. Bendrovė „Auksinis eršketas” įpareigota išimti iš rinkos nepaženklintą ir galimai nesaugią produkciją ir grąžinti tiekėjui į Lenkiją. Įmonei už pažeidimus skirta bauda.

Pasak E. Simonio, pagal Europos Sąjungos ir Lietuvos teisės aktus visos įmonės, siekiant užtikrinti maisto produkto saugumą, privalo pateikti maisto produkto ženklinimo etiketėje visą reikalingą informaciją vartotojui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

2 atsiliepimai į "Neaiškaus gamintojo lašišų dešreles įvežusi bendrovė turės jas grąžinti tiekėjui į Lenkiją"

  1. rutė

    Lietuviai suės viską kas nelietuviška.

  2. geta

    Man atrodo, kad tomis desrelemis jau gan senokai prekiauja, o patikrino tik dabar 🙁 Gerai, kad ju ir nepirkau

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.