Neturint instrumentų politiniams tikslams realizuoti, buvimas koalicijoje tampa problematiškas – Seimo pirmininkas

Seimo ir parlamentinės Pilietinės demokratijos partijos pirmininkas Viktoras Muntianas mano, jog neturint instrumentų politiniams tikslams realizuoti, buvimas valdančioje koalicijoje tampa problematiškas.
V.Muntianas trečiadienį duodamas interviu „Žinių radijui” leido suprasti, jog tolesnis postų atiminėjmas iš pilietininkų gali paskatinti „sąmoningus” partiečius susimąstyti, ar jie vis dar turi galimybes valdančiojoje koalicijoje įgyvendinti savo tikslus.

„Aš manau, kad kiekvieno veikimas yra visiškai sąmoningas. Aš manau, kad mūsų Pilietinės demokratijos partijos veikimas yra taip pat sąmoningas. Yra tam tikri programiniai tikslai, tie programiniai tikslai atsispindi Vyriausybės programoje ir, tarkime, jeigu įgyvendinti tuos programinius tikslus nebus jokios galimybės, kam tada būti valdančioje koalicijoje”, – svarstė V.Muntianas.

Seime valdantiesiems socialdemokratams bandant sutvirtinti koaliciją prisikviečiant į ją socialliberalus vyksta kautynės dėl pastariesiems pasiūlytos Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo kėdės, kurią šiuo metu užima pilietininkas A.Matulevičius. Jį valdantieji kaltina pernelyg dideliu pataikavimu opoziciniams konservatoriams. A.Matulevičiaus darbu nepasitenkinimą viešai išreiškė ir premjeras Gediminas Kirkilas.

Tuo metu Seimo pirmininkas apie A.Matulevičiaus prielankumą konservatoriams teigė, jog „taip surėdytas komitetas ir visas Seimo darbas, kai kiekvienu klausimu formuojasi dauguma”.

„Kadangi šiuo atveju valdančioji koalicija buvo mažumoje, tai natūralu, kad dauguma formavosi kita. Sutinkamai su tos daugumos nuomone buvo priimami įstatymai”, – kalbėjo parlamento vadovas.

V.Muntianas paklaustas, ar jam buvo pasakyta, kad A.Matulevičiui nepasitraukus iš posto, jis rizikuotų palikti Seimo pirmininko kėdę, teigė, jog „tiesiai šviesiai” jis tokių žodžių negirdėjo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Neturint instrumentų politiniams tikslams realizuoti, buvimas koalicijoje tampa problematiškas – Seimo pirmininkas"

  1. Dirvinis

    Žurnalistai ir politikai vis ieško mechanizmų problemoms spręsti. Dabar prisireikė ir INSTRUMENTŲ. Vargšą Muntianą naujoji sąjunga su socdemais,atrodo,paaukos liaudies gerovei.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.