Ukrainoje ir Jungtinėje Karalystėje nustačius naujus paukščių gripo atvejus, Lietuvos pasienyje sugriežtinta veterinarinė kontrolė

Lietuvos veterinarijos tarnyba dėl Ukrainoje ir Jungtinėje Karalystėje nustatytų paukščių gripo virusų pasienio postuose sugriežtino įvežamų paukščių ir gyvūninių produktų kontrolę.

„Nors į Lietuvą iš Ukrainos ir Jungtinės Karalystės paukščiai neįvežami, veterinarijos pasienio postai informuoti apie pavojingos ligos židinius šiose šalyse, sugriežtinta įvežamų paukščių ir gyvūninių produktų kontrolė”, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Skubios veiklos ir užkrečiamųjų ligų centro skyriaus vedėjas Mindaugas Kašinskas.

Anot VMVT pranešimo, Jungtinės Karalystės veterinarijos tarnyba patvirtino, kad jau penktai gulbei, rastai Dorseto vietovėje, buvo nustatytas H5N1 paukščių gripo virusas.

Kritusioms gulbėms laboratoriniai tyrimai buvo atlikti vykdant paukščių gripo stebėsenos programą šalyje. Imtasi visų saugos priemonių, nustatytos apsaugos zonos, ūkininkams nurodyta paukščius laikyti uždarytus, siekiant juos apsaugoti nuo kontakto su laukiniais paukščiais, taip pat apribotas naminių paukščių judėjimas.

Tuo tarpu Ukrainoje, Krymo paukštyne „Lobzenko”, irgi užfiksuotas pavojingas paukščių gripo virusas. Iš viso šiame paukštyne buvo laikoma apie 25 tūkst. paukščių.

Šiemet paukščių gripas nustatytas Jungtinėje Karalystėje, Ukrainoje, Izraelyje, Indijoje ir Irane.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.