Pusrūsyje susikūrė jaukų lizdelį

Koks turėtų būti muzikanto, nevengiančio triukšmingų vakarėlių arba visiškos tylos, būstas? Toks, kokiame šiuo metu gyvena žymus atlikėjas Stano: erdvus, originalaus suplanavimo, spalvingas ir jaukus.

Šiuo metu Stano gyvena beveik pačiame sostinės centre, priešais Nacionalinę M.Mažvydo biblioteką įrengtame bute. Pusrūsyje esantis „gyvas” ir stilingas butas – tai daugiau nei metus trukusių remonto darbų rezultatas, paįvairintas dizainerio Audriaus Tamošaičio ir paties Stano idėjomis. Po ilgiau nei planuota užsitęsusio remonto dabar atlikėjo bute vyrauja klasikinio ir modernaus stiliaus elementai bei akcentai. Visa tai 50 kvadratinių metrų būstui suteikia išskirtinio žavesio.

Vietoj studijos – butas.
„Kai prieš keletą metų įsigijau šį butą, iš pradžių ketinau čia įrengti garso įrašų studiją. Ne veltui šių patalpų sienos yra papildomai izoliuotos, todėl puikiai sulaiko net ir didžiausią triukšmą. Vis dėlto remonto darbams įpusėjus supratau, jog mielai pats čia gyvenčiau. Juk įrašų studiją galima įrengti ne pačiame miesto centre, bet ir už jo ribų. Taigi, pasitaręs su pažįstamu dizaineriu, pradėjau kruopščiai kurti naują gyvenamąją erdvę”, – prisiminęs pirmuosius žingsnius pasakojo atlikėjas.

Vos įžengęs pro duris supranti – šio buto suplanavimas iš tiesų netradicinis. Pravėręs pagrindines įėjimo duris patenki į nedidelį vestibiulį, iš kurio laiptais galima nusileisti tiesiai į erdvesnes patalpas – į kitus kambarius, kur ir verda tikrasis gyvenimas. Pusrūsyje esančiose patalpose Stano nutarė įsirengti svetainę ir miegamąjį. Viename šių kambarių dainininkas mėgsta žiūrėti televizorių ir spoksoti į raminamuoju efektu pasižyminti didžiulį akvariumą. Tuo tarpu už svetainės sienos „slepiasi” miegamasis – kambarys, kuriame šeimininkas ilsisi po kasdienių darbų. Tiesa, miegamojo koncepcija nustebintų ir daug mačiusiuosius – čia nėra nė vieno lango, tik uždara erdvė, iš kurios galima tiesiai patekti į vonios kambarį. Be to, zonoje tarp miegamojo ir svetainės įrengta miniatiūrinė virtuvė. „Ten, kur gyvenau anksčiau, virtuvės iš viso nebuvo. Nelabai mėgstu gaminti, tad valgomasis man nelabai reikalingas. Štai kodėl šiame bute ji tokia maža”, – dėstė merginų numylėtinis Stano.

Svetainės akcentas – akvariumas

Laiptais nusileidus į svetainę neįmanoma nepamatyti per visą jos sieną įrengto didžiulio akvariumo, dekoruoto skaldytais akmenimis. Jame – gausu įvairaus dydžio margaspalvių žuvyčių, draugų sumesti dovanoti suvenyrai. Beje, pasikonsultavęs su patyrusiu dizaineriu, akvariumo sienoje esančias nišas Stano pritaikė itin praktiškai – dviejose iš jų sukrovė kompaktinius ir vaizdo diskus, juos pridengė nedidelėmis natūralaus bambuko žaliuzėmis, o nišoje po akvariumu pastatė didžiulį skystųjų kristalų televizorių. „Nors šis televizorius gana didelis, vis dėlto aš norėjau dar didesnio. Tačiau šiam mano norui nebuvo lemta išsipildyti – tiesiog didesniam televizoriui reikalingas geras vėdinimas, o nišoje po akvariumu jo paprasčiausiai nėra. Teko tenkintis mažesniu pirkiniu”, – atviravo populiarus dainininkas.

„Gyvų” namų samprata

Svetainėje dominuoja dvi pagrindinės spalvos – balta ir raudona. Kad ši būsto vieta būtų jaukesnė, Stano poilsio zoną paįvairino natūraliais akmenimis, kuriais dekoravo ne tik po akvariumu esančią nišą, bet ir raudonų sienų apačią, palanges, laiptus prie durų bei radiatorių nišas. Tiesa, akmuo nėra vienintelis gamtos akcentas dainininko namuose. „Iš gyvosios gamtos pasaulio šiuose namuose gyvena žuvytės, šuo Laika, katė ir kelios atlikėjo Vudžio dovanotos dekoratyvinės pelytės. Visa ši „puokštė” namams suteikia dar daugiau šilumos bei jaukumo”, – įsitikinęs Stano.

Daiktai suteikia šilumos

Išskirtinumo bruožų svetainei suteikia ne tik įvairūs dizaino sprendimai, bet ir smulkūs aksesuarai, dovanoti suvenyrai, grupės „Delfinai” gauti apdovanojimai. Šioje patalpoje glaudžiasi ir Stano vaikystės žaislas, ir senelės dovana. Įvairios rytietiškų motyvų kaukės ir statulėlės būstui suteikia paslaptingumo, o netradiciniai suvenyrai – originalumo. „Visi šie daiktai man kelia šiltus prisiminimus, todėl nutariau negrūsti jų į spintas, bet geriau tinkamai pristatyti”, – pridūrė Stano.

Veidrodžių karalystėje

Atsidūrus atlikėjo svetainėje neįmanoma neatkreipti dėmesio į didžiulius veidrodžius. Stano teigimu, dalį vienos svetainės sienos paversti veidrodine buvo dizainerio A.Tamošaičio idėja. Dainininkas pasakojo, jog dizaineris, išgirdęs pageidavimą dėl didžiulio veidrodžio, iš karto pasiūlė įdomesnį sprendimą, nei vien tik ant sienos pakabinti paprastą vaizdą atspindintį stiklą. Būtent taip svetainėje atsirado veidrodinė arka. „Nors iš pradžių dvejojau dėl tokios idėjos, tačiau vėliau šis sprendimas man labai patiko. Juk svetainėje vietos nėra itin daug, o veidrodžiai puikiai vizualiai praplečia erdvę. Be to, pakabinti ant sienos veidrodį kainavo kur kas pigiau negu sieną tinkuoti ir ją nudažyti, todėl šis sumanymas ne tik suteikė patalpai žavesio, bet ir leido sutaupyti šiek tiek pinigų”, – atviravo popscenos žvaigždė.

Stano prisipažino, jog daugelį architektūrinių sprendimų padiktavo būtent dizaineris A.Tamošaitis. Atlikėjas neslėpė, kad suderinti norus tarpusavyje nebuvo sunku. „Viską darėme palaipsniui. Dizaineris puikiai suvokė, ko aš noriu, ir pasiūlė savo idėjas. Žinoma, kai kurios jų iš pradžių mane šiek tiek baugino, tačiau kai visi remonto darbai buvo baigti, supratau, jog dizaineris pataikė tiesiai į dešimtuką”, – džiaugėsi Stano.

Dairosi nuosavo namo

Prieš baigiant mums pokalbį populiarus atlikėjas prasitarė, jog ilgai ir kruopščiai rengtą būstą ketina parduoti. Tiesa, žengti tokį žingsnį dainininkas ryžosi ne dėl to, kad dabartinis butas jam nusibodo ar tapo nebemielas. Paprasčiausiai Stano nori įgyvendinti seną savo svajonę – gyventi nuosavame name, kurio kaip tik šiuo metu ir dairosi. „Nieko negaliu su savimi padaryti – tiesiog noriu gyventi individualiame name, turėti nedidelį sodą. Todėl vieną dieną nusprendžiau, jog atėjo laikas parduoti butą ir pirkti namą. Skelbimą apie parduodamą būstą jau padaviau, o šį rytą ir pirmųjų potencialių pirkėjų sulaukiau. Tiesa, kol kas be didesnio rezultato”, – šypteli vaikinas.

Prieš atsisveikindami paklausėme Stano, ar nebus gaila palikti buto, į kurį sudėta tiek daug pastangų ir dvasinės šilumos? Stano, išgirdęs šį klausimą, susimąstė ir atsakė be mažiausios nostalgijos. „Taip, į šį butą aš daug investavau – tiek finansiškai, tiek ir dvasiškai. Tačiau neturiu įpročio prisirišti prie namų, tad ir išsikraustyti iš šio buto neturėtų būti labai skausminga. Be to, laikas bėga ir jau norisi didesnės erdvės, nes jaučiu, jog pradedu neišsitekti 50 kvadratų bute”, – atsisveikindamas prasitarė popmuzikos atlikėjas Stano.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.