„Šiaulių” laukia lemiama dvikova

Šiandien „Šiaulių” krepšininkai savo arenoje žais paskutines ULEB taurės turnyro reguliariojo sezono rungtynes. Lietuvos komandos varžovė bus grupės lyderė Badalonos DKV „Joventut” iš Ispanijos.

„Joventut” per devynerias rungtynes tik kartą pralaimėjo ir, jau užsitikrinusi kelialapį į kitą etapą, grupėje užima pirmąją vietą. Šiauliečiai su 4 pergalėmis ir penkiais pralaimėjimais yra treti. Norint kovoti dėl vietos kitame turnyro etape jiems būtina pergalė. Per pirmojo rato dvikovą lietuviai svečiuose ispanams pralaimėjo 65:90. Tąsyk Badalonos ekipą į pergalę vedė Rudy Fernandezas. 23 metų 196 cm ūgio žaidėjas pelnė 24 taškus.

Šiuo metu Ispanijos čempionate klubas yra lyderių trejete. Per savaitgalį vykusias Ispanijos ACB lygos rungtynes „Joventut” namie 87:71 nugalėjo „ViveMenorca” penketuką. Trečiąją vietą užimančios Badalonos ekipos sąskaitoje – 13 pergalių ir 5 pralaimėjimai.

Per šią dvikovą „Šiaulių” komandai nepadės naujasis komandos žaidėjas Virginijus Praškevičius, su kuriuo komandos vadovai sukirto rankomis. Komandos vadovas Adomas Klimavičius „Lietuvos žinioms” sakė, kad 33 metų 206 cm ūgio puolėjo nutarta neregistruoti paskutinėms ULEB taurės turnyro grupės rungtynėms. „Dar nežinome, kokios jis sportinės formos, tad nutarėme nerizikuoti, – kalbėjo A.Klimavičius. – Jis mums padės, jei pateksime į kitą etapą.”

V.Praškevičius iki 2007 kovo pabaigos rungtyniavo Ispanijos aukščiausiosios lygos Fuenlabrados „Alta Gestion” ekipoje, tačiau buvo suspenduotas ir netrukus paliko klubą.

„Šiaulių” vadovas krimtosi, kad prieš lemiamą dvikovą komandą kankina traumos – kirkšnį pasitempė Saulius Kuzminskas ir Martynas Prekevičius. Tiesa, abu gali rungtyniauti, tačiau A.Klimavičius viliasi, jog prisidėjus prie komandos V.Praškevičiui, S.Kuzminskas turės daugiau laiko išsigydyti.

Beje, pirmadienį buvo peržaistos ULEB taurės turnyro F grupės rungtynės tarp Ostendės „Telindus” (Belgija) ir Bolonijos „Beghelli” (Italija) ekipų. Priminsime, kad Eurolygos ULEB taurės turnyro drausmės komitetas nutarė iš naujo peržaisti rungtynes, nes suabejota, ar teisingai buvo įskaitytas „Beghelli” komandos tritaškis rungtynių pabaigoje. Tąsyk teisėjai įskaitė metimą, ir Bolonijos krepšininkai nugalėjo 62:60. Per pakartotiną dvikovą pajėgesni buvo „Telindus” krepšininkai. Jie italus nugalėjo 81:73.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.