Pilietininkai žada kovoti dėl NSGK, konservatoriai įžvelgia koalicijos skaldymąsi

Pilietininkai žada nepasiduoti ir kovoti dėl naujiesiems koalicijos partneriams turintį atitekti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko postą, o opoziciniai konservatoriai įžvelgia valdančiųjų skaldymosi požymių.
„Man keista, kad ateidama Naujoji sąjunga pirmu klausimu kelia mokytojų atlyginimus, švietimo problemas, kad jie ateina tų problemų spręst ir tik gale, tarp kitko, paminėdami, saugumo, policijos klausimus, jie tikisi, kad gavę NSGK kaip prioritetinį komitetą, jie išspręs šituos klausimus”, – BNS pirmadienį sakė pilietininkų frakcijos seniūnas Algirdas Ivanauskas.

Pasak jo, pilietininkai būtų linkę pasilikti NSGK vadovo kėdę, o socialliberalai teima konservatorių šiuo metu turimus Audito arba Sveikatos reikalų komitetus. Be to, anot A.Ivanausko, šiuo metu NSGK vadovaujantis Algimantas Matulevičius dirba gerai, todėl neaišku, kodėl turėtų būti keičiama dabar nusistovėjusi rokiruotė Seime.

Valdantieji A.Matulevičių kaltina pernelyg dideliu pataikavimu opoziciniams konservatoriams, nepasitenkinimą jo darbu viešai išreiškė ir premjeras Gediminas Kirkilas.

Ginti A.Matulevičiaus pirmadienį stojo ir opozicinių konservatorių lyderis Andrius Kubilius. Pasak jo, pilietininkas valdantiesiems neįtiko dėl savo „principingos laikysenos” Valstybės saugumo departamento (VSD) skandalo metu, todėl dabar jo norima atsikratyti.

Be kita ko, valdančiajai koalicijai de facto Seime įgijus daugumos palaikymą Tėvynės sąjungos lyderis įžvelgia skaldymosi požymių.

„Pilietininkų atsiskyrimas nuo valstiečių (liaudininkų – BNS) frakcijos jau yra požymis, kad ne visi nori būti stumdomi kaip pėstininkai toje šachmatų lentoje”, – pirmadienį spaudos konferencijoje aiškino A.Kubilius.

Pasak jo, liberalcentristų tam tikri pareiškimai apie nacionalinio investuotojo formavimą rodo, kad procesai Seime gali klostytis ne taip, kaip to norėtų socialdemokratai.

Praėjusią savaitę pilietininkai Seime atsiskyrė nuo valstiečių liaudininkų ir atkūrė Pilietinės demokratijos partijos frakciją. Tokį žingsnį, pasak frakcijos seniūno Algirdo Ivanausko, padiktavo ne visuomet sutapdavusios pozicijos dėl nacionalinio investuotojo, statysiančio naują atominę jėgainę, formavimo bei kitų aktualių klausimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.