Pacientų lankymo tvarka Vilniuje kol kas nesikeis

Vilniaus savivaldybė kol kas nekeis pacientų lankymo namuose tvarkos, pagal kurią vizitų skaičių siūlyta gerokai sumažinti.
Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje Vilniaus meras Juozas Imbrasas pareiškė, kad savivaldybės Taryba nesvarstys Sveikatos ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininko Audriaus Butkevičiaus pasiūlytų naujovių.

„Dėl to, kad vienas kitas be pagrindo iškvietė ar pasityčiojo, kažkokio reglamentavimų, ribojimų neturi būti. Ar vaikui metai, ar pusantrų, daktaras važiuos. Pirmiausia dėmesys kiekvienam ligoniui, kiekvienam žmogui – čia yra išeities taškas”, – žurnalistams sakė sostinės meras.

Jo teigimu, sostinės valdžia tarsis su gydymo įstaigomis, kad šios pačios nemažintų vizitų pagal iškvietimą. Teisę gydymo įstaigoms savarankiškai nusistatyti iškvietimo į namus tvarką yra palikusi Sveikatos apsaugos ministerija.

„Susitiksime su gydymo įstaigų vadovais ir pasitarsime”, – sakė J.Imbrasas.

A.Butkevičiaus praėjusią savaitę pristatytoje tvarkoje siūlyta, kad gydytojai pas pacientą į namus vyktų, jei šis nevaikšto ar ūmiai sutriko judėjimo funkcija, pacientui nustatytas nuolatinės slaugos poreikis ar ketvirtadalio darbiningumo lygis.

Siūlyta, kad gydytojai taip pat vyktų pas vaikus su sunkia negalia, pas sergančius vaikus iki 1 metų, jeigu vaiko kūno temperatūra yra aukštesnė negu 38,6 laipsnio ir yra dar vienas iš šių simptomų: daugkartinis vėmimas, bėrimas, aukštų tonų riksmas, viduriavimas daugiau kaip 5 kartus per parą.

Pasak A.Butkevičiaus, kitais atvejais gydytojas į namus vyktų tik po konsultacijos telefonu, kurios metu būtų įvertinama, ar namuose įmanoma suteikti kokybišką ir teisėtą paslaugą, ar reikalingi neatidėliotini tyrimai, gydytojų specialistų konsultacijos, būtinoji medicinos pagalba.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.