Iš Lenkijos gabenta nesaugi vištiena pateko į Lietuvos rinką

Kai kurioms Lietuvos įmonėms ignoruojant Europos Komisijos sprendimą, kuriuo uždrausta iki sausio 24 dienos įvežti mėsos produktus iš Lenkijos regionų, paskelbtų paukščių grėsmės zona, į mūsų šalies rinką pateko nesaugi paukštiena.

Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai uždraudė realizuoti nesaugius mėsos produktus, šią produkciją iš Lenkijos Mazovijos vaivadijos, įeinančios į paukščių gripo apsaugos zoną, importavusiai įmonei „Baltic food service” nurodė surinkti į rinką patekusią produkciją ir visą ją saugiai sunaikinti.

Bendrovė nubausta 1000 litų bauda, jai surašytas administracinių teisės aktų pažeidimų protokolas.

Iki šių metų sausio 17 dienos „Baltic food service” surinko iš rinkos apie 2 tonas minėtų nesaugių mėsos produktų, kuriuos įmonė įsipareigojo šių metų sausio 18 dieną išvežti sunaikinti į UAB „Rietavo veterinarinė sanitarija”.

Kalvarijų pasienio poste veterinarijos ir muitinės pareigūnai sausio 12 dieną patikrino krovininį automobilį ir nustatė, kad jame buvo vežami paukštienos ir kiaulienos produktai iš Lenkijos Mazovijos vaivadijos, įeinančios į paukščių gripo apsaugos zoną.

Šios vaivadijos keliose paukščių fermos pernai gruodį buvo nustatyti keli paukščių gripo atvejai.

Paukštieną importavusi įmonė „Baltic food service” nesilaikė nustatytų reikalavimų. Patikrinimo metu šios įmonės sandėliuose ir prekyvietėse Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai rado 1,05 tonos mėsos gaminių, įvežtų iš Mazovijos teritorijos, kurie buvo sulaikyti pasienyje sausio 12 dieną. Nustatyta, kad sandėlyje iš viso buvo iškrautos 3 tonos šių produktų.

Šią produkciją uždrausta tiekti Lietuvos rinkai ir nurodyta krovinį grąžinti atgal į Lenkiją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.