Halė vėl rengiasi raudonarmiečių šturmui

Pralaimėjimo kartėlio šį Eurolygos sezoną namie nepatyrę Kauno „Žalgirio” krepšininkai šiandien bandys atlaikyti A grupės lyderio Maskvos CSKA (Rusija), kuriame žaidžia geriausias 2007 metų Lietuvos sportininkas Ramūnas Šiškauskas, šturmą.

Savo žiūrovų akivaizdoje Lietuvos čempionai pasirengę pratęsti įspūdingą penkių pergalių iš eilės Eurolygoje seriją ir dar sykį įrodyti, kad Halėje šį sezoną „Žalgiris” nepalaužiamas.

Intriguojančioje šiandienos dvikovoje kauniečiams greičiausiai nepadės vidurio puolėjas iš JAV 28 metų 208 cm ūgio Michaelas Bradley. Vos išsigydęs čiurnos traumą krepšininkas per treniruotę susimušė blauzdos raumenį.

Nuostolių, tik gerokai rimtesnių, yra ir rusų stovykloje. CSKA vidurio puolėjas Aleksejus Savrasenka dėl sužeisto peties nerungtyniavo daugiau kaip mėnesį, o po išsamių tyrimų paaiškėjo, kad krepšininkui būtina operacija. Jam jam sezonas jau baigtas. Eurolygos čempionate A.Savrasenka žaidė 6 rungtynes ir vidutiniškai pelnė 5,8 taško.

Penkias pergales iš eilės iškovoję žalgiriečiai jau turi kelialapį į kitą Eurolygos etapą. Kauno ekipos, kuri grupėje užima penktą vietą, sąskaitoje 7 pergalės ir 4 pralaimėjimai. CSKA vietą kitame etape užsitikrino kiek anksčiau. Rusijos klubas yra vienvaldis A grupės lyderis, per 11 rungtynių patyręs tik dvi nesėkmes. Beje, antrą kartą rusai pralaimėjo praėjusią savaitę, kai Graikijoje juos 71:67 įveikė Pirėjo „Olympiakos”. Taip Arvydo Macijauko klubas nutraukė Maskvos krepšininkų septynių iš eilės pergalių seriją.

CSKA yra vienvaldis lyderis ir Rusijos čempionate. Savaitgalį Rusijos sostinės ekipa be R.Šiškausko 75:64 įveikė Rostovo „Lokomotiv” ir šventė tryliktą pergalę.

Žalgiriečiai šiandien bandys atsigriebti už pirmojo rato pralaimėjimą Maskvoje. Tąkart Lietuvos čempionai nusileido šeimininkams (70:78) tik susitikimo pabaigoje, o rusus į pergalę vedė 19 taškų surinkęs R.Šiškauskas.

„CSKA kiekvienoje pozicijoje turi po kelis vienodo pajėgumo krepšininkus, – prieš dvikovą oficialiai Eurolygos svetainei kalbėjo „Žalgirio” vyriausiasis treneris Rimantas Grigas. – Praėjusią savaitę rusai pralaimėjo Pirėjo krepšininkams, bet „Olympiakos” – taip pat viena geriausių Europos komandų. Nors CSKA, palyginti su pirmąją mūsų dvikova, žais be A.Savrasenkos, Davidas Andersenas, mano manymu, yra gerokai pavojingesnis, jis – universalesnis.”

D.Andersenas per Eurolygos rungtynes vidutiniškai pelno 14,7 taško ir, neskaitant traumą patyrusio M.Smodišo, yra rezultatyviausias komandos žaidėjas.

CSKA vyriausiasis treneris Ettore Messina pripažįsta, kad šiandien jo auklėtinių laukia sunki dvikova, juolab dar nežais ir kitas aukštaūgis Matjažas Smodišas.

„Tačiau mes rasime sprendimų, kaip išsisukti iš šios situacijos, – tikino strategas. – Šį sezoną „Žalgiris” demonstruoja gerą krepšinį, ypač savo arenoje, todėl apie ketvirtadienio rungtynių baigtį kalbėti sunku.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.