Maištininkas nesprunka į apkasus

Partinio bilieto netekęs Algirdas Paleckis iš socialdemokratų frakcijos Vilniaus taryboje kol kas nevejamas ir žada toliau eiti sostinės vicemero pareigas.

Vilniaus vicemeras A.Paleckis nemato pagrindo trauktis iš posto. Maištininku vadinamas politikas taip pat pasiryžęs kovoti dėl išlikimo partijoje. Būdų apginti tokią teisę A.Paleckis ieškos gavęs raštišką socialdemokratų tarybos sprendimą dėl jo pašalinimo.

Nesupranta sprendimo.
Socialdemokratų tarybos dokumentus A.Paleckis nusiteikęs svarstyti jį palaikančiame partijos Vilniaus skyriuje. „Esu, buvau ir liksiu socialdemokratas, o mano narystės partijoje klausimas dar neišspręstas. Vilniaus skyriaus nariams ir man nesuprantami priimti sprendimai. Dabar dar neturime raštiškų pranešimų iš centro, bet artimiausiu metu juos apsvarstysime”, – vakar aiškino jaunasis politikas. Dėl konkrečių veiksmų A.Paleckis ketina apsispręsti artimiausiomis dienomis. Tačiau jis jau vakar tikino neketinąs prisidėti prie pašalintojo prezidento Rolando Pakso vadovaujamos partijos „Tvarka ir teisingumas” ar kurti naują politinę jėgą.

Kol kas neveja

A.Paleckis nejaučia pašalinimo iš socialdemokratų frakcijos Vilniaus taryboje grėsmės. „Diskutavau su frakcija, jokių ketinimų mane iš jos išmesti nėra”, – teigė jis. Tai patvirtino ir frakcijos seniūnė Jūratė Žeimienė. Anot jos, prašymų svarstyti A.Paleckio klausimą negauta, todėl pasikeitimų nenumatoma – iš partijos išvarytas politikas toliau bus frakcijos narys ir sostinės vicemeras, nes pagal koalicijos sutartį į šį postą jį delegavo frakcija. A.Paleckis neketinąs atsisakyti ir Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus pirmininko pareigų.

Sieks permainų

„Koalicija dirba ir dirbs”, – sakė A.Paleckis. Galimybę pašalinti jį iš vicemero posto politikas vadina teorine, nes vicemerą skiria ir atleidžia taryba arba jis atsistatydina pats.

Tačiau Vilniaus tarybos narys socialdemokratas Romas Adomavičius teigė manąs, kad iš partijos pašalinus A.Paleckį sostinės savivaldybėje bus pasikeitimų. Galimas permainas sostinės taryboje ir partijos Vilniaus skyriuje šį rytą svarstė Socialdemokratų partijos vadovybė.

Socialdemokratų prezidiumo narys, partijos Vilniaus skyriaus pirmininko pavaduotojas Rimantas Vaitkus teigė, kad A.Paleckis privalo atsistatydinti iš vicemero posto, kuris pagal koalicinę sutartį priklauso socialdemokratams.

„Jeigu žmogus turi savigarbos, mąsto apie savo politinę ateitį, jis turėtų trauktis iš pareigų, į kurias jį delegavo partija”, – tvirtino R.Vaitkus.

Opozicijoje esantys konservatoriai neatmeta galimybės, kad Vilniaus savivaldybėje bus siekiama naujos koalicijos sudarymo. Kęstutis Masiulis tikino jau pradėjęs pokalbius su socialdemokratais apie galimą bendrą darbą, į koaliciją kviečiant ir Liberalų sąjūdžio atstovus. Tačiau pastarieji teigia galimybės dirbti sostinės valdžioje rimtai kol kas nesvarstantys.

Šiuo metu miesto taryboje valdančiąją koaliciją sudaro partija „Tvarka ir teisingumas”, socialdemokratai ir Lenkų rinkimų akcija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Maištininkas nesprunka į apkasus"

  1. vargselis algirdelis

    Vargselis. Kitaip negaliu pavadinti Algirdelio P. Kazkokie ambiciju neturincio, bet kokia kaina norincio buti demesio centre kvailelio svaiciojimai. Man gaila tevu ir seimos nariu, nes sis jokeris tikrai zemina visa gimine

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.