Seimūnams vėl gresia rudens sesijos pratęsimas

Parlamentarams nesutikus Seimo rudens sesijos pratęsti iki sausio 25-osios, pagrindinis darbymečio „ištempimo” iniciatorius Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas įregistravo naują siūlymą – dirbti iki sausio 24 dienos.
Antradienį, nors buvo pripažinta, kad Seimas vargiai spės nudirbti visus planuotus darbus, parlamentarai visgi nesutiko pratęsti jau kartą pratęstos sesijos trukmės, tačiau idėjos netatmetė, o grąžino tobulinti.

Dabar rudens sesija yra pratęsta iki sausio 18 dienos. Č.Juršėnas siūlė darbo laiką pratęsti, nes laukia eurointegraciniai įstatymai, taip pat Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos.

Pagrindines aistras kelia Atominės elektrinės įstatymo pataisos, kuriomis norima įtvirtinti, jog nacionalinis investuotojas bus kuriamas steigiant naują patronuojančią įmonę, o ne „Lietuvos energijos” pagrindu, kaip buvo nuspręsta pernai birželį.

Valdantieji tikisis pataisas priimti dar šioje rudens sesijoje, tuo tarpu opoziciniai konservatoriai norėtų papildomų saugiklių, kad būsimasis nacionalinis investuotojas „Leo LT” tikrai statys atominę elektrinę, ir baiminasi dėl garantijų trūkumo, jog VP dešimtuko valdoma „NDX energija” nepasitrauktų iš projekto anksčiau, nei bus pastatyta jėgainė.

Eilinė rudens sesija turėjo baigtis gruodžio 23 dieną.

Paprastai Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.