Šri Lankoje baigiantis paliauboms tamilų „tigrai” susprogdino autobusą

Šri Lankos pietuose įtariamiems tamilų „tigrams” trečiadienį susprogdinus sausakimšą autobusą, žuvo mažiausiai 23 civiliai žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti, sakė pareigūnai.
Išpuolis įvykdytas tokiu metu, kai saloje trečiadienio vidurnaktį turi oficialiai baigtis paliaubos, dėl kurių tariantis tarpininkavo norvegai ir kurios iš esmės vis tiek jau buvo žlugusios. Vyriausybė iš jų pasitraukė prieš dvi savaites, tvirtindama, kad nėra prasmės bandyti derėtis „su teroristais”.

Gynybos ministerija pranešė, kad susprogdinant autobusą su moksleiviais buvo panaudota galinga „Claymore” tipo mina su plieniniais šratais, be to, po sprogimo į autobusą buvo šaudoma.

„Šaltiniai policijoje sakė, kad teroristai susprogdino miną „Claymore”, … o paskui pradėjo šaudyti į gyvus žmones, – sakoma ministerijos pranešime. – Per incidentą žuvo daugiau kaip 23 žmonės. Šis skaičius gali didėti. Tarp žuvusiųjų yra 13 moterų”.

Per sprogimą Veliaroje, esančioje 230 km į pietryčius nuo sostinės Kolombo, buvo sužeisti dar 67 žmonės.

Vietos ligoninės darbuotojas Sumithas Rajasuriya (Sumitas Radžasurija) sakė matęs aštuonis gydyti atvežtus moksleivius.

„Rajono mokyklos uždarytos neribotam laikui”, – sakė Uvos provincijos vyriausiasis ministras Vijithas Vijithamuni Soysa (Vidžitas Vidžitamunis Soisa).

Gynybos ministerija dėl šio „prieš nekaltus moksleivius” kaltina „Tamil-Ilamo” išvadavimo „tigrus” (TIIT).

Šri Lankos gynybos pareigūnai yra įsitikinę, kad laimės šį ilgai trunkantį konfliktą, ir sakė, kad taika bus įmanoma tik tada, kai jie nukaus TIIT lyderius ir užims jų teritorijas salos šiaurėje.

Dešimtmečius trunkantis konfliktas Šri Lankoje jau pareikalavo dešimčių tūkstančių žmonių gyvybių.

Išpuolis Veliaroje įvykdytas suaktyvėjus kovoms šiaurėje. Kolombas skelbia, kad nuo šio mėnesio pradžios nukovė 405 sukilėlius ir kad per tą patį laikotarpį žuvo 20 kareivių. Trečiadienį mūšiai vyksta salos šiaurės rytuose.

Šri Lankos kariškiai Naujuosius metus pradėjo pažadu iki birželio sutriuškinti „tigrus” ir numatė tikslą pirmąjį šių metų pusmetį nukauti 3 tūkst. partizanų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.