A.Paleckis turės palikti mero kėdę

Netekęs narystės socialdemokratų gretose Algirdas Paleckis turės užleisti ir Vilniaus vicemero kėdę, kuri pagal koalicijos sutartį priklauso socialdemokratams.
Tačiau tai dar nereiškia, kad socdemai į vicemero kėdę pasodins kitą savo partijos narį. Gali būti, kad bus ieškoma ir kitokių tolimesnio sostinės politinio gyvenimo scenarijų, rašo „Lietuvos ryto” priedas „Sostinė”.

Kai pastaruoju metu liūdnai pagarsėjusio sostinės vicemero A.Paleckio likimas socialdemokratų partijoje kabojo ant plauko, politikai susirūpino Vilnių valdančiosios koalicijos likimu.

Dar nepaaiškėjus, kad A.Paleckis neteks socdemų partijos bilieto, miesto tarybos nariai ėmė svarstyti visokius tolesnių įvykių savivaldybėje scenarijus.Apie tai, kad gali būti permainų, užsimena ir patys sostinės socialdemokratai, o konservatoriai net neslepia nekantriai tokių įvykių laukiantys, trečiadienį rašo.

„Kol kas yra labai daug „jeigu”. Nenorėčiau atmesti jokios galimybės, visokie scenarijai yra įmanomi”, – sakė miesto tarybos narys, socialdemokratas Romas Adomavičius.

Jo tvirtinimu, pirmiausia susiklosčiusią situaciją reikės aptarti partijos Vilniaus skyriaus viduje.

„Aš esu tiktai vienas iš šešių miesto taryboje esančių partiečių. Sprendimas čia turėtų būti bendras. Juk jau yra kažkokių koalicijos tradicijų, pradėti bendri darbai, todėl negaliu vienareikšmiškai atsakyti, ar mes ieškotume kito vicemero, ar kokių nors kitų galimybių”, – kalbėjo R.Adomavičius.

Jis sakė tikintis, kad A.Paleckis, pašalintas iš partijos, pasielgs sąmoningai ir pats atsisakys vicemero pareigų.

„Nenoriu nieko slėpti. Manau, kad socdemams pašalinus A.Paleckį, mums atsivers plačios galimybės”, – sakė šiuo metu miesto tarybos opozicijoje esančios Tėvynės sąjungos (konservatorių) Vilniaus skyriaus vadovas Kęstutis Masiulis.

Pasak jo, sostinės konservatoriai tarpusavyje jau yra aptarę, kaip elgtųsi, jei susiklostytų jiems palankus scenarijus. Pirmiausia būtų bandoma tartis su socialdemokratais dėl naujos koalicijos sudarymo.

„Galbūt jų partijoje sustiprės premjero Gedimino Kirkilo linija. Su premjeru kalbėjausi dar vasarą, ir jis buvo labai nepatenkintas dėl socialdemokratų bendradarbiavimo su liberaldemokratais. Galiu atvirai pasakyti, jog mes tikrai ieškosime įvairių kontaktų, eisime į derybas, nes manome, kad tai yra galimybė keisti Vilniaus politikos veidą”, – tikino K.Masiulis.

Sostinės vicemeras liberaldemokratas Evaldas Lementauskas tikina, kad nebijoma prarasti socialdemokratų paramą Vilniaus miesto tarybos valdančiojoje koalicijoje.

„Tai neįmanoma net teoriniu lygmeniu. Jeigu A.Paleckis būtų pašalintas iš socialdemokratų partijos, tai neturėtų įtakos savivaldybės darbui. Kai buvo sudaroma koalicija, A.Paleckis asmeninių sprendimų nepriiminėjo, tai buvo partijos nutarimas”, – sakė E.Lementauskas.

Miesto taryboje valdančiąją koaliciją sudaro partija „Tvarka ir teisingumas” (liberaldemokratai), socialdemokratai ir Lenkų rinkimų akcija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "A.Paleckis turės palikti mero kėdę"

  1. as

    paleckio likimas – pakso likimas – viena, vykdomas labai gilus Maskvos planas – antra

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.