Futbolo federacija bausmės vėl neišvengė

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) Drausmės komitetas Lietuvos futbolo federacijai (LFF) skyrė 5 tūkst. Šveicarijos frankų (apie 10 500 litų) baudą.

Ši bausmė skirta už neleistiną šalies futbolo aistruolių elgesį per pernykštes Europos čempionato atrankos rungtynes Kaune su ukrainiečiais.

„Per antrąjį kėlinį Lietuvos sirgalių tribūnoje buvo įžiebti keli fakelai, kurie vėliau numesti į bėgimo takus, esančius prie aikštės”, – rašoma UEFA drausmės komiteto ataskaitoje.

Prieš Drausmės komiteto posėdį LFF kreipėsi į UEFA, mėgindama paaiškinti, kad uždegti fakelai neskleidė dūmų ir nekėlė jokios grėsmės futbolininkams bei kitiems žiūrovams.

„Per šias rungtynes neįvyko jokių incidentų. Manome, kad šios rungtynės plačiąja prasme atitiko visus „Fair play” kriterijus. Lietuvos ir Ukrainos futbolo sirgaliai nuo senų laikų tarpusavyje sutaria itin gerai, ir uždegti fakelai simbolizavo bendrą abiejų šalių džiaugsmą ir draugystę. Taip aistruoliai pasveikino vieni kitus”, – rašyta oficialiame LFF laiške UEFA.

Vis dėlto finansinės bausmės išvengti nepavyko. UEFA drausmės komitetas pažymėjo, kad už aistruolių dūminių užtaisų naudojimą LFF per pastaruosius penkerius metus baudžiama jau ketvirtą kartą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.