Nevėžyje rastas įšalęs moksleivis

Po žiemos atostogų į mokyklą negrįžęs vienuoliktokas rastas įšalęs lede, Panevėžio centre.

Panevėžio „Aušros” vidurinėje mokykloje – gedulas. Šiandien mokyklos bendruomenei ketinama pranešti apie vienuoliktoko Dainiaus B. žūtį. Septyniolikmečio jaunuolio kūnas vakar rastas įšalęs per Panevėžį tekančiame Nevėžyje.

Panevėžio policijos žiniomis, Dainiaus B. pasigesta pačioje praėjusių metų pabaigoje. Apie tai, kad namo negrįžta sūnus, pareigūnams pranešė dingusiojo tėvas. Tačiau pareiškimo jis neparašė, tad paieška nebuvo paskelbta.

Dainiaus B., po žiemos atostogų negrįžusio į mokyklą, pasigedo ir „Aušros” vidurinė mokykla. Vakar jos direktorė Giedrė Gruzdienė LŽ teigė, jog vykdydama pareigybines instrukcijas apie jaunuolio dingimą buvo informavusi policiją. Tai, kad jaunuolis nebegyvas, G.Gruzdienė sakė sužinojusi tik vakar po pietų. Apie nelaimę jai pranešė policijos pareigūnai. Pasak direktorės, nelemtoji žinia sukrėtė visus pedagogus, vakar popietę buvusius mokykloje. Likusiai mokyklos bendruomenės daliai apie vaikino žūtį bus pranešta šiandien. Šiam žingsniui ruoštis padeda mokykloje dirbanti psichologė.

Nevėžio upėje įšalusį Dainiaus B. kūną vakar rytą rado irklavimo bazės darbuotojas ir pranešė policijai, o ši informavo ugniagesius gelbėtojus. Jaunuolio kūnas buvo įšalęs netoli kranto, iš upės jį traukė penkių gelbėtojų komanda. Ištraukus kūną, drabužių kišenėse buvo rasti net du mobilieji telefonai, fotoaparatas, piniginė su pinigais. Pirminės apžiūros metu kokių nors smurto žymių nerasta, manoma, kad vaikinas nuskendo įslydęs į upę. Nuskendo jis nuošaliame upės vingyje, esančiame netoli Panevėžio centro.

Policijos duomenimis, pernai gruodžio 28-ąją Dainius B. su bičiuliais linksminosi miesto centre prie kalėdinės eglės. Vėliau niekas jo nebematė.

„Aušros” vidurinės mokyklos direktorė G.Gruzdienė teigė, jog žuvęs vaikinas užaugo rūpestingoje šeimoje, buvo pažangus, lankė pamokas, sportavo. Dėl jo elgesio niekada jokių problemų nekildavo. Direktorė prisipažino, kad ją kankina klausimas, ar vaikino mirtis buvo smurtinė ar ne. Į šį klausimą turėtų atsakyti Teismo medicinos ekspertai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.