Sausio 13-osios kaltininkams senaties terminas negalioja, teigia prezidentas

Sausio 13-osios kaltininkai turi atsakyti už savo veiksmus, teigia prezidentas Valdas Adamkus.
„Man atrodo, kad kiekvienas Lietuvos žmogus jaučia lygiai tą patį, ką ir aš: kaltininkai žinomi, jie turi atsakyti už savo veiksmus, ir čia jokios senaties terminai, jokie atleidimai, jokie žmoniškumai neegzistuoja. Egzistuoja viena: atsakomybė už savo veiksmus”, – sekmadienį žurnalistams po Seimo posėdžio sakė prezidentas.

Sausio 13-oji Lietuvoje minima kaip Laisvės gynėjų diena, pagerbiant žuvusiuosius 1991 metų sausio 13 dieną per sovietų kariuomenės siautėjimą Vilniuje. Sovietai tuomet karine jėga mėgino nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, paskelbusią šalies nepriklausomybę nuo SSRS.

Sovietų kariuomenei ir specialiesiems daliniams užimant televizijos bokštą bei Lietuvos radijo ir televizijos pastatą, žuvo 14, nukentėjo daugiau kaip tūkstantis beginklių žmonių.

Nors kariškiams pavyko užimti televizijos bokštą bei Lietuvos radijo ir televizijos pastatą, jie neišdrįso pulti tūkstančių žmonių saugomo tuometinės Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pastato.

Dėl Sausio 13-osios įvykių Lietuvos teismas nuteisė šešis asmenis, o dar kelios dešimtys įtariamųjų Lietuvos teisėsaugai yra nepasiekiami, nes slapstosi Rusijoje ir Baltarusijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika.

1 atsiliepimas į "Sausio 13-osios kaltininkams senaties terminas negalioja, teigia prezidentas"

  1. Dalinkevičius

    Tai kad reikalai nė kiek nepasistumėja. Viskas vietoje net su Medininkų pirmųjų pasieniečių žudynėmis.Spauda virkavo- kam tos sienos reikalingos. Pasklaidykite archyvus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.