Piliavietės paslaptims atverti prašoma lėšų

Archeologiniais tyrinėjimais atskleisti istorines piliavietės paslaptis norinčiam uostamiesčiui įtikima tam gauti finansavimą iš šalies biudžeto.

Vakar sostinėje viešėjęs Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius susitiko su Kultūros paveldo departamento direktoriumi Albinu Kuncevičiumi.

„Esminė vizito priežastis buvo Klaipėdos piliavietės tvarkymas, susijęs su ateinančiomis investicijomis. Trūksta pinigų archeologiniams tyrimams. Klaipėdos meras teiravosi, ar yra galimybė gauti jiems finansavimą”, – sakė A. Kuncevičius.

Šiuo metu kaip tik svarstoma, kaip paskirstyti šalies paveldosaugai iš biudžeto skirtus 17 mln. litų.

Pasak A. Kuncevičiaus, piliavietės tyrinėjimams prašoma 700 tūkst. litų. Tiesa, anot jo, visi šie pinigai, ko gero, nebūtų panaudoti per vienerius metus.

„Tokios milžiniškos teritorijos per metus neištyrinės”, – sakė A. Kuncevičius.

Biudžeto projektą netrukus turėtų peržiūrėti Valstybinė kultūros paveldo komisija, o po to jį dar tvirtins kultūros ministras. Parašas turėtų būti padėtas vasario pradžioje.

„Paminklų Lietuvoje daug, bet Klaipėdos pilis yra ne tas objektas, dėl kurio reikėtų agituoti valdininkus ar mokslininkus. Mano pozicija – ieškoti galimybių paremti”, – vilčių suteikė A. Kuncevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.