Pedagogai vėl pristigo vienybės

Profsąjungiečių žadėta masinė šalies pedagogų akcija – klasės vadovo pareigų atsisakymas – ledus laužia sunkiai. Kol kas atsisakyti auklėjamosios klasės ryžosi tik keliolikos šalies mokyklų pedagogai.

Vakar protesto akcijai bei būsimajam neterminuotam pedagogų streikui aptarti suorganizuotame Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) Žemaitijos regiono koordinacinės tarybos posėdyje paskelbta informacija profsąjungiečių nenudžiugino.

Prie planuotos masinės klasės vadovo pareigų atsisakymo akcijos šalies pedagogai jungiasi vangiai. LŠDPS duomenimis, vakar atsisakyti auklėjamojo darbo ryžosi tik dalis 14 šalies mokyklų mokytojų.

„Koją pakišo finansinis svertas. Savivaldybės pedagogams pradėjo siūlyti papildomas valandas už auklėjamąjį darbą”, – sakė LŠDPS pirmininko pavaduotojas Eugenijus Jesinas.

Anot jo, kol kas akcijoje dalyvauja 3 Klaipėdos rajono, po vieną Plungės bei Mažeikių ir po dvi Zarasų, Kaišiadorių bei Pakruojo mokyklas. Iki vakar dienos, LŠDPS žiniomis, klasės vadovo pareigų uostamiestyje atsisakė dalis trijų mokyklų pedagogų. Auklėjamojo darbo esą nebedirbs 22 iš 29 auklėjamąsias klases turinčių „Žemynos” gimnazijos mokytojų, beveik pusė „Saulėtekio” pagrindinės mokyklos bei 20 iš 25 klasėms vadovaujančių „Vyturio” pagrindinės mokyklos pedagogų.

Pirmųjų dviejų ugdymo įstaigų vadovai patvirtino sulaukę mokytojų prašymų dėl atsisakymo vadovauti klasei ir jau ėmę sukti galvas, kaip šią problemą spręsti.

„Siūlėme mokytojams pridėti papildomą valandą už vadovavimą klasei, tačiau tai jų nesugundė. Suprantama, keliasdešimt litų nieko nepakeis. Žmonės dabar jau pasiryžę patys pasiimti tai, kas jiems priklauso. Kita vertus, didelės bėdos nėra. Tiesiog teks atsisakyti renginių, o profesinį orientavimą „perleisti” tėvams”, – sakė „Žemynos” gimnazijos direktorė Rita Podoliankienė.

„Bandysime auklėtojo pareigas siūlyti kitiems mokytojams, neturintiems auklėjamųjų klasių. Jei ne, ieškosime žmonių vien auklėjamajam darbui”, – planais dalijosi „Saulėtekio” mokyklos vadovė Birutė Bartašiūtė.

Tuo metu „Vyturio” mokyklos administracija užtikrino kol kas protestuojančių mokytojų pareiškimų nesulaukusi.

„Kol kas mokytojai apie tokį sprendimą manęs neinformavo. Mano žiniomis, jie patys nėra tvirtai apsisprendę. Iš tiesų šita akcija nelabai vykusi – realiai ugdymo nuo pamokinės veiklos atskirti neįmanoma”, – aiškino šios mokyklos vadovas Vladimiras Genutis.

LŠDPS atstovų pateiktos informacijos nepatvirtino ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos specialistai. Anot Švietimo skyriaus vedėjo Algirdo Petravičiaus, rajone auklėtojo pareigų atsisakė tik keli Kretingalės pagrindinės mokyklos pedagogai. Prieš kurį laiką prašymus direktoriui pateikę Priekulės Ievos Simonaitytės vidurinės mokyklos mokytojai juos atsiėmė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

5 atsiliepimai į "Pedagogai vėl pristigo vienybės"

  1. keiskite pavadinima!!!

    Ne, ne vienybes mokytojai pristigo. Paprasciausiai atsisakius klases vadovo pareigu patys save nubaustu materialiai, o atlyginimai ir taip tik siaip sau. SIULAU nerengti mokiniams svenciu ir kitu renginiu, bureliu, nevezti i ekskursijas, nevesti tevu susirinkimu ir pan., t.y. tu darbu, uz kuriuos vis tiek niekas neuzmoka, o sugaistame labai daug laiko. Lai vaikai laksto gatvemis, trinasi tarpuvartese, grupuojasi ir uzpuldineja seimunus, ruko ir geria… Kam ta mokykla!!! Ir seimunai, ir tevai taip masto, tad taip ir darykim

  2. NE!!!

    to keiskite pavadinima!!!
    O kazin jus ar dar nepradesite prasyti, kad uz atvykima i darba reikia moketi? Kai jus taip dirbat tai ir pilnos tarpuvartes moksleiviu. Jums turetu buti geda!!! Kokie mokytojai tokie ir jusu aukletiniai!!!

  3. to Ne!!!

    Kokie TĖVAI, tokie ir vaikai. Vaikai turi būti auklėjami šeimose, o ne mokyklose ir dar už dyką. 😉

  4. mina

    Taip,mums lietuviams,labai truksta vienybes,ir ne tik tai liecia mokytojus.
    Sakyciau,esame avinu banda,pakalbame,piktinames,o kad visiems draugiskai streikuoti…NEREIKIA. Ir taip gerai.
    Tokio vedlio kaip Putino Rusijoje…..,ar paprasciausiai uzsienio pavyzdzio…. 💡

  5. Ne!!!

    to keiskite pavadinima
    sakote kokie TEVAi, tokie ir vaikai – sutinku. O jus kam tada reikalingi tik, algai pasiimti? Jau is komentaro pastebiu, pad nenorit dirbti net ir uz atlyginima, todel vaikai ir bus tarpuvartese kol jus striekuosit. Atgal jums juos susigrazinti, atgauti savo mokytojo varda bus labai sunku. Teisingai mina raso „aviu banda” 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.