Socialdemokratai ieško naujo aplinkos ministro, galimus kandidatus stabdo abejonės

Socialdemokratai ieško naujo aplinkos ministro, kuris pakeistų pirmadienį atsistatydinusį Arūną Kundrotą.
Vienas socialdemokratų vadvų, Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas neneigia, jog kol kas svarstoma apie keturis galimus kandidatus – Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininką Bronių Bradauską, partijos Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkę Jūratę Juozaitienę, Vilniaus apskrities viršininką Alfonsą Macaitį bei partijos pirmininko pavaduotoją parlamentarę Mildą Petrauskienę.

Tačiau, pasak Č.Juršėno, gali būti dėliojami ir kiti variantai. „Visko gali būti, mes esam laisvi žmonės, svarstysim visus variantus”, – BNS sakė socialdemokratas.

Tuo metu galimu kandidatu įvardytas B.Bradauskas BNS teigė, jog vadovauti Aplinkos ministerijai nenorėtų.

„Jeigu klaustų, tai būtų vienareikšmis atsakymas – ne. Todėl, kad liko dešimt mėnesių (iki Seimo rinkimų-BNS), aš nieko per tą laiką negalėčiau padaryti kardinalaus, aš turiu įsipareigojimų savo rinkėjams apygardoje”, – aiškino parlamentaras, kuris 1994-1996 metais jau yra dirbęs aplinkos ministru.

Apskrities viršininkas A.Macaitis taip pat sakė turįs ką veikti ir be to, tačiau atsisakė kalbėti tema „kas būtų, jeigu būtų”. „Nenoriu nieko kalbėti apie tai, ko nėra, o manau, kad ir nebus. O šiaip nesu nusiteikęs, turiu ir šiaip ką veikti”, – pareiškė A.Macaitis.

Jis 2000-2004 metų kadencijos Seime buvo Apliunkos apsaugos komiteto pirmininkas.

J.Juozaitienė taip pat išreiškė abejones dėl trumpos galimos kadencijos, bet teigė nesakanti nei taip, nei ne.

„Darbo sritis yra aiški, tik ganėtinai trumpas laikas. Nors, žinoma, darbų tęstinumas yra, tik visi politiniai postai turi liūdnas pabaigas, nespėjęs visko atlikti turi atsisveikinti su gerais norais ir gerais darbais”, – BNS sakė J.Juozaitienė.

M.Petrauskienės BNS kol kas nepavyko pakalbinti.

Socialdemokratas aplinkos ministras pirmadienį premjerui Gediminui Kirkilui įteikė atsistatydinimo pareiškimą, nes teigia nematąs tolesnių darbo perspektyvų, opozicijai jį puolant.

A.Kundrotas savo atsistatydinimo pareiškime rašo, jog „pastarųjų metų patirtis rodo, kad vis daugiau laiko ir pastangų tenka skirti įvairiems paaiškinimams ir pasiaiškinimams ir vis mažiau tikriems darbams”.

Praėjusiais metais A.Kundrotas patyrė dvi interpeliacijas. Paskutiniosios rezultatai vos nepasibaigė ministro atstatydinimu – jo pašalinimui pritrūko vos vieno balso.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.