Keltininko namelis prikeltas naujam gyvenimui

Uostamiesčio centre esančioje AB „Klaipėdos laivų remontas” (KLR) teritorijoje baigta istorinio pastato – Keltininko namelio – rekonstrukcija.

Tai antrasis KLR privatizavusio bendrovių „Achema” ir „Eika” sudaryto konsorciumo „Jūros vartai” įgyvendinamo projekto statinys, atveriantis duris visuomenei.

Rekonstruotame pastate įsikūrė keturių žvaigždučių, 20 kambarių viešbutis „Old port” („Senasis uostas”) su restoranu ir beveik 100 kv. m. dydžio konferencijų sale. Viešbutis priklauso bendrovei „Baltijos Dorė” Klaipėdoje taip pat valdančiai „Navalio” viešbutį.

Keltininko namelis istoriniuose šaltiniuose minimas jau nuo XVII a. Čia veikė Kelto ir vadinamoji Rąsto tarnybos. XIX a. pradžioje jis buvo perstatytas į ištaigingą klasicistinio stiliaus pastatą.

KLR generalinio direktoriaus Alvydo Butkaus teigimu, tiek šis, tiek kiti įmonės valdomoje teritorijoje esantys istoriniai pastatai sovietmečiu buvo apleisti. Todėl bendrovė, įgyvendinama „Jūros vartų” projektą, pirmiausia siekia renovuoti išlikusius architektūros paminklus.

„Pastato formas, išorės ir vidaus apdailos detales architektai atkūrė pagal išlikusias XX amžiaus pradžios fotografijas”, – pažymėjo A. Butkus.

Pernai vasarą KLR teritorijoje buvo baigta XVIII a. statyto Karališkojo sandėlio pastato rekonstrukcija. Jame įrengtas jachtklubas su jachtų aptarnavimo centru, laivybos reikmenų parduotuve, kreiserinio buriavimo mokykla, picerija.

Netrukus duris turėtų atverti ir kitas renovuotas XVIII a. statinys – Ryžių malūnas. Čia taip pat veiks viešbutis „Old port” („Senasis uostas”) ir restoranas. Bendra šių trijų pastatų rekonstrukcijos vertė – apie 17 mln. litų.

Įgyvendinus visą „Jūros vartų” projektą, buvusi uždara, gamybinė KLR teritorija turėtų tapti nauja ir išskirtine uostamiesčio laisvalaikio ir pramogų erdve su viešbučiais, kavinėmis, specializuotomis parduotuvėmis, paslaugų centrais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.