Vilnius į klaipėdiečių iniciatyvas žiūri skeptiškai

Gruodį iškėlę idėją pailginti vandens apskaitos prietaisų patikros terminus, Klaipėdos savivaldybės tarybos Miesto ūkio komiteto nariai šiais metais ėmėsi konkrečių veiksmų jai įgyvendinti.

Komiteto pavedimu Savivaldybės administracijos Butų ūkio ir energetikos skyriaus specialistai parengė kreipimosi į intervalus tarp vandens skaitiklių patikrų nustačiusios Valstybinės metrologijos tarnybos vadovą tekstą. Tokio kreipimosi tikslas – bent iš dalies sušvelninti vandens kainos kilimą.

„Vakarų ekspresas” jau rašė, kad, preliminariais apskaičiavimais, AB „Klaipėdos vanduo” savo teikiamas paslaugas ketina branginti net iki 40 proc.

Viena iš priežasčių, dėl ko kyla bendrovės tiekiamo geriamojo vandens kaina, įpareigojimas senus skaitiklius pakeisti naujais.

Pasak AB „Klaipėdos vanduo” Pardavimų departamento direktoriaus Dangero Aleksandrovo, vadovaujantis 2006 m. gruodžio 1 dienos Valstybinės metrologijos tarnybos direktoriaus įsakymu, butuose esantys vandens apskaitos prietaisai privalo būti keičiami kas ketverius, o namų įvaduose – kas dvejus metus.

Bendrovė keisti skaitiklius pradėjo dar 2005 metų gegužę. AB „Klaipėdos vanduo” duomenimis, iki 2011 metų Klaipėdoje ir Gargžduose būtina pakeisti per 200 tūkst. butuose esančių skaitiklių ir apie 6 tūkst. įvadinių. Tam prireiks apie 10 mln. litų – maždaug po 3 mln. litų kasmet.

Kreipimesi siūloma butuose esančių skaitiklių patikros terminą pailgintas nuo ketverių metų iki dešimties, o pastatų įvaduose – nuo dvejų iki šešerių metų. Esą tai padarius bendrovė apskaitos prietaisų keitimui reikalingas lėšas galėtų išdėstyti per ilgesnį laikotarpį, o gyventojams netektų patirti tokio drastiško vandens kainos šuolio.

Vakar komiteto nariai apsisprendė, kad kreipimasis turįs būti surašytas mero vardu.

„Jei atsakymas bus neigiamas, bandysime veikti per Lietuvos savivaldybių asociacija, nes tai ne tik Klaipėdos problema. Jei ir tai nepadės, pagalbos kreipsimės į Seimo narius”, – sakė miesto Tarybos narys Vidmantas Plečkaitis.

Tuo tarpu minėtąjį nutarimą pasirašęs Valstybinės metrologijos tarnybos direktorius Osvaldas Staugaitis tokią uostamiesčio politikų iniciatyvą įvertino itin skeptiškai: „Pirmieji vandens skaitikliai Lietuvoje buvo sumontuoti 1993 metais. Per tą laiką kai kurie jų buvo pakeisti, kai kurie tikrinti, kai kurie ne. Norint keisti patikros terminus reikia būti įsitikinusiems, kad visi jie dirba stabiliai. Mes jokių duomenų apie jų patikimumą neturime, todėl šiandien kalbėti apie kokį tai patikros terminų pailginimą yra nerimta ir neatsakinga.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.