Buvęs KGB šnipas Putinas neturi sielos, sako Clinton

Demokratų senatorė Hilary Clinton (Hilari Klinton), siekianti tapti kandidate į JAV prezidentus 2008 metų rinkimuose, sekmadienį pajuokavo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, anksčiau buvęs KGB agentu, neturi sielos.
Buvusi pirmoji JAV ponia juokavo apie Rusijos lyderio sielos slėpinius, kai užsipuolė prezidento George`o W.Busho (Džordžo V.Bušo) užsienio politikos taktiką užmegzti šiltus asmeninius santykius su užsienio lyderiais.

„Tai prezidentas (G.W.Bushas), kuris pažvelgė V.Putinui į sielą. Galėčiau jam tarti, kad jis buvo KGB agentas ir iš esmės neturi sielos. Manau, kad tai laiko švaistymas…nesąmonė”, – pareiškė H.Clinton per rinkimų mitingą.

Bet, kaip pažymėjo H.Clinton „tai pasaulis, kuriame dabar gyvename”.

H.Clinton, kuri prieš antradienį numatytus Naujojo Hampšyro pirminius kandidato į prezidentus rinkimus susirungs su Baracku Obama (Baraku Obama), skundėsi, kad G.W.Bushas skiria pernelyg daug dėmesio asmeniniams santykiams su užsienio lyderiais.

„Nemanau, kad tai yra būdas, kuriuo šalis turėtų dalyvauti diplomatijoje. Taip, galima palaikyti gerus santykius, bet dauguma lyderių nepriima sprendimų, remdamiesi savo asmeniniais santykiais”, – sakė ji.

Po pirmojo susitikimo su V.Putinu 2001 metais G.W.Bushas ištarė garsiąją frazę, kad pažvelgė į Rusijos prezidento akis ir pamatė jose „jo sielos prasmę”, – prezidento kritikai dažnai pasitelkia šį komentarą, norėdami išjuokti jo užsienio politiką.

Tačiau nuo tada JAV ir Rusijos santykius gerokai apkartino Vašingtono susirūpinimas dėl demokratijos ir pamatinių laisvių principų nesilaikymo bei Kremliaus agresyvumo pasaulio scenoje.

Be H.Clinton, pagarsėjusį G.W.Busho pareiškimą ironizavo ir kitas kandidatas į JAV prezidentus Johnas McCainas (Džonas Makeinas), kelis kartus per savo rinkimų kampaniją užsipuolęs Rusiją.

„Pažvelgiau Putinui į akis ir pamačiau tris dalykus: „K”, „G” ir B””, – sakė jis interviu praėjusių metų gruodį, priversdamas auditoriją nusikvatoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Buvęs KGB šnipas Putinas neturi sielos, sako Clinton"

  1. dada

    gerai kad butu jav isrinktas toks prezidentas kur labiau suprastu kas tokia rusija yra istiesu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.