Aplinkos ministras bėga iš skęstančio laivo – konservatorių lyderis

Aplinkos ministras Arūnas Kundrotas atsistatydindamas bėga iš skęstančio laivo, mano interpeliaciją jam anksčiau organizavusių opozicinių konservatorių lyderis Andrius Kubilius, tačiau iš esmės sprendimą vertina teigiamai, nes Seime esą nebeliko paramos Vyriausybės veiklai aplinkosaugos srityje.
„Ministro atsistatydinimas man primena bėgimą iš skęstančio laivo, nes Vyriausybės veikla pastaruosius kelis mėnesius ypatingai priminė tą skęstančio laivo vaizdą. Kita vertus, ministras per interpeliaciją turėjo labai aiškiai suvokti, kad jo ir visos Vyriausybės veiklai aplinkosaugos srityje Seime pakankamos daugumos nėra”, – BNS pirmadienį sakė A.Kubilius.

Pasak jo, A.Kundrotas veikiausiai „sveiku protu suvokė”, kad jo vadovaujamose srityje yra susikaupę didelių problemų, pirmiausia – pabrangę europiniai projektai, kurių įgyvendinimo naštą ministras pasiūlė iš dalies užkrauti savivaldybėms.

Socialdemokratas aplinkos ministras pirmadienį premjerui Gediminui Kirkilui įteikė atsistatydinimo pareiškimą, nes teigia nematąs tolesnių darbo perspektyvų, opozicijai jį puolant.

Pasak A.Kundroto, patvirtinus šių metų biudžetą ir suplanavus pagrindinius darbus tolimesnė jo veikla atrodo neperspektyvi. Ministras pabrėžė besitikintis, kad jam pasitraukus sumažės kritika ministerijai ir jai pavyks sparčiau įgyvendinti visus darbus.

A.Kundrotas savo atsistatydinimo pareiškime rašo, jog „pastarųjų metų patirtis rodo, kad vis daugiau laiko ir pastangų tenka skirti įvairiems paaiškinimams ir pasiaiškinimams ir vis mažiau tikriems darbams”.

Jam antrina ir vienas socialdemokratų vadų Česlovas Juršėnas. Pasak jo, ministras buvo nuolat pelnytai ir nepelnytai puolamas, todėl, matyt, „pavargo”.

„Tiesiog žmogus, matyt, neišlaikė: yra puolamas, jam priekaištaujama dėl būtų, o kartais ir nebūtų dalykų, tai štai žmogus ir nutarė padėt pareiškimą”, – BNS aiškino Č.Juršėnas.

Gruodžio 21 dieną A.Kundrotas išliko poste per opozicijos surengtą interpeliaciją. A.Kundroto pašalinimui iš pareigų tuomet pritarė 70 seimūnų, taigi jo atstatydinimui pritrūko vos vieno balso.

Prieš interpeliacijos svarstymą konservatorių ir socialdemokratų lyderiams A.Kubiliui ir G.Kirkilui teko neigti žiniasklaidos pranešimus, esą jie susitarė tarpusavy dėl A.Kundroto pasitraukimo iš aplinkos ministro pareigų, nepaisant interpeliacijos rezultatų.

Dienraščio „Lietuvos rytas” kalbinti valdančiosios koalicijos atstovai tuomet teigė, esą apie A.Kundroto pasitraukimą iš ministro posto buvo kalbama kaip apie vieną galimų scenarijų, ir ministras galėtų atsistatydinti sausio pabaigoje ar vasarį.

A.Kubilius ir pirmadienį BNS sakė nieko nežinantis apie jokius susitarimus. Konservatorių lyderis svarstė, kad galbūt socialdemokratai dėl to susitarė su pačiu ministru.

Apie susitarimus tarp konservatorių ir socialdemokratų teigė nežinantis ir Č.Juršėnas bei socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.