„Ekrano” klubą palieka lyderiai

Panevėžio „Ekranas” šių metų futbolo sezoną pasitiks labai pasikeitęs – klubą vienas po kito palieka ilgamečiai lyderiai.

„Ekrano” kapitonas 25 metų Mantas Savėnas ir rezultatyviausias pernykščio A lygos čempionato žaidėjas 28 metų Povilas Lukšys, įmušęs 26 įvarčius, bandys įsitvirtinti Rusijos ir Ukrainos klubuose. Netrukus šie futbolininkai turėtų išvykti į peržiūras.

Buvę Panevėžio komandos lyderiai atsisakė pasirašyti naujas sutartis su „Ekranu”. Taip pat pasielgė ir Lietuvos rinktinės gynėjas 25 metų Gediminas Paulauskas. Jis prieš Kalėdas susirado naują darbą Turkijoje. G.Paulauskas kaip laisvasis agentas pasirašė 2,5 metų kontraktą su „Ankaragucu” komanda iš Ankaros.

„Ekraną” paliko ir 29 metų Mindaugas Gardzijauskas. Jis per naująjį sezoną atstovaus Marijampolės „Sūduvai”. Šalies vicečempionų gretose M.Gardzijauskas atraminio saugo pozicijoje turėtų pakeisti Tomą Miklinevičių. Pasibaigus dvejų metų kontraktui su Marijampolės klubu T.Miklinevičius sulaukė „Kauno” vadovų pasiūlymo grįžti į Lietuvos čempionų gretas, nors anksčiau jam šiame klube įsitvirtinti nepavyko.

Buvęs ilgametis „Ekrano” vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys pernai dirbo Panevėžio klubo sporto direktoriumi, bet parašė pareiškimą, kad būtų atleidžiamas iš šių pareigų. LŽ žiniomis, V.Liubšys gavo kelių klubų pasiūlymus. „Ekraną” paliko ir gydytojas Arūnas Balčiūnas. Jis išvyko dirbti į Ventspilio komandą, laimėjusią dvejas pastarąsias Latvijos pirmenybes.

„Ekranas” pernykštį sezoną baigė vadovaujamas fizinio rengimo trenerio iš Brazilijos Leonardo da Silva Iparraguirre. Jis pernai vasarą į Panevėžį atvyko iš „Vilniaus” komandos. Naujuoju Panevėžio klubo strategu pasiūlyta tapti Valdui Urbonui. Iš Panevėžio kilęs šis buvęs žinomas saugas žaidė įvairiuose Lietuvos klubuose, rungtyniavo ir Vengrijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.