Auksinis Carlos Bruni 40-metis

2007-ieji Carlai Bruni buvo įsimintini. Per juos ši dainininke tapusi manekenė atsidūrė šlovės viršūnėje. Prancūzijoje ji greitai gali tapti pirmąja šalies dama, o Italijoje tėvynainiai neatsidžiaugia jos sėkme. Kalbama, kad jau gegužę Carla gali ištekėti už Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy, nors yra manančių, kad vestuvės gali įvykti jau vasarį.

Gruodžio pabaigoje Italijoje pasirodė 2008 metų karabinierių kalendorius. Jo viršelyje C.Bruni teikia trispalvę šalies vėliavą paradinę uniformą vilkinčiam karabinieriui olimpinio fakelo fone. Ši nuotrauka padaryta kompiuteriu, pasinaudojus fotografija, kurioje įamžinta gražuolė, dalyvaujanti Turino žiemos olimpinių žaidinių atidarymo ceremonijoje.

Tą dieną, t. y. gruodžio 23-iąją, kai šis kalendorius išvydo dienos šviesą, italų numylėtinei sukako 40 metų. Na, o po to buvusi C.Bruni kelionė su Prancūzijos prezidentu į Egiptą atkreipė į ją viso pasaulio dėmesį. Prancūzijoje Carla jau vadinama naująja pirmąja šalies dama, o Italijoje ji garbinama kaip stabas už tai, kad sužavėjo naująjį Prancūzijos Napoleoną, kaip dėl mažo ūgio, bet didelių ambicijų vadinamas N.Sarkozy. Iki tol save vadinusi prancūze, Carla vėl virto itale, o Italijoje 2008 metų karabinierių kalendorius su aukso virvele, skirta jam pakabinti, iš karto tapo kolekcionavimo objektu visuose visuomenės sluoksniuose – nuo prastuomenės iki snobų.

Garsenybių numylėtinė

C.Bruni gimė Turine, tačiau jos tėvai, bijodami, kad vaikų nepagrobtų, kai jai buvo 5 metai, persikėlė gyventi į Paryžių. Ten Carla ir padarė stulbinamą karjerą, atvedusią ją tiesiai į Prancūzijos prezidento glėbį.

Nors Carla priklauso turtingai šeimai (jos tėvas Alberto Bruni yra garsiosios padangas gaminančios Italijos kompanijos „Pirelli” paveldėtojas, o motina Marisa Tedeshci – statybinės kompanijos savininko duktė), ji visada didžiavosi savo kairuoliškomis pažiūromis. Tačiau dabar, kai viso pasaulio spauda aptarinėja jos romaną su įtakingu dešiniųjų pažiūrų politiku, vargu ar ją galima priskirti kairiųjų stovyklai. Carlos motina sako, jog dėl to jos duktė labai išgyvena ir tikisi, kad jai bent iš dalies pavyks priartinti prie savo įsitikinimų „vulkaniškąjį” N.Sarkozy.

Nors buvusios manekenės galimas tapimas būsima prezidentiene daug kam atrodo nerealus, tų, kurie šią italę pažįsta, toks skrydis nestebina. Jau nuo 15 metų Carla garsėjo neregėtu užsispyrimu. Jaunystėje ji užsimanė tapti Micko Jaggerio išrinktąja. Dėl to, būdama 19-os, metė meno ir architektūros studijas ir tapo manekene. Carla susitikinėjo su Ericu Claptonu, tikėdamasi, kad šis ją supažindins su „The Rolling Stone” lyderiu. Kai E.Claptonas tai padarė, Carla iš karto jį paliko, nors muzikantas kaip tik ketino viešai paskelbti apie savo sužadėtuves. C.Bruni susitikinėjo ne tik su M.Jaggeriu. Ją siejo artimi santykiai ir su nekilnojamojo turto magnatu Donaldu Trumpu bei aktoriumi Kevinu Costneriu. Tuo metu, t. y. paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, Carla buvo tarp 20-ies daugiausia uždirbančių manekenių per metus, ji susižerdavo 7,5 mln. dolerių.

Dainininkės karjera

Nutarusi, kad atėjo laikas baigti manekenės karjerą, Carla iš karto taip ir padarė. C.Bruni ėmėsi muzikos, kuri labai populiari jos šeimoje. Carlos tėvas mėgsta kurti kakofonišką muziką, o motina anksčiau buvo koncertuojanti pianistė. Tad manekenė virto dainininke.

Po penkerių metų pasirodė C.Bruni debiutinis albumas „Quelqu’un m’a dit” („Kažkas man pasakė”). Jis vadinamas autobiografiniu, nes daina „Raphael” skirta jos 6 metų sūnaus Aurelieno tėvui filosofui Raphaeliui Enthovenui, kurį Carla nuviliojo nuo žmonos Justine Levy, filosofo Bernard’o Henri Levy dukters. Įpykusi Justine parašė knygą „Nieko baisaus”, kurioje pasakojo, kaip mergina su Terminatorės šypsena pavogė jos vyrą.

Paskutinis pernai išleistas C.Bruni albumas vadinosi „No Promises” („Jokių vilčių”), tačiau būtent 2007-ieji jai atnešė daug daugiau, nei ji galėjo tikėtis. Tarsi nujausdama, kas jos laukia ateityje, kurdama dainas Carla joms parinko W.B.Yeatso, E.Dickinson, W.H.Audeno ir kitų garsių poetų eilėraščius. Na, o šiemet turi pasirodyti naujas Carlos albumas, kuriame pusė dainų skambės italų, o pusė prancūzų kalba. Norintieji pasišaipyti sako, kad albumas įrašytas ta nepakartojama „franko-italų” kalba, kuria žinomas italų radijo laidų vedėjas, dainininkas ir parodijuotojas Fiorello dabar verčia kalbėti savo garsiąją tautietę.

Kūrybinga pirmoji dama

Tačiau dabar ir prancūzai, ir italai labiau laukia ne naujojo C.Bruni albumo, o jos vestuvių su N.Sarkozy. Pilyje netoli Turino gyvenanti dainininkės motina laikraščiui „La Stampa” tvirtino, kad Prancūzijos prezidentas jau pasipiršo Carlai ir kad ji labai džiaugiasi būsima dukters laime. „Man nepaprastai malonu matyti savo dukrą spindinčią iš meilės. Labai ja didžiuojuosi, bet daugiau neklausinėkite. Tikrai negaliu kalbėti, nes mus, motinas, ir taip kaltina, kad per daug šnekame.”

M.Bruni didžiuojasi, kad jos dukrą įsimylėjo prezidentas. „Carla išgyvena tikrą meilės istoriją. Manau, ji ir Nicolas puikiai sutars. Carla – muzikantė ir poetė. Ji žavisi menu ir negalės jo atsisakyti. Jei Carla taps pirmąja Prancūzijos dama, turės surasti laiko ir kūrybai. Ji jaučia poreikį kurti eiles, muziką, įrašinėti albumus. Manau, kad Prancūzijos prezidentas joje mato ne tik gražią moterį – jis gerbia Carlą kaip menininkę. Jie jau apie tai kalbėjosi ir jis su viskuo sutiko”, – sako M.Bruni.

N.Sarkozy pirmą kartą sutiko C.Bruni pietaudamas su reklamos magnatu Jacquesu Seguela Versalio pilyje. Prezidentas tada dar nežinojo, kad vos prieš du mėnesius C.Bruni smarkiai kritikavo jo naująjį imigracijos įstatymą ir net dalyvavo protesto prieš jį demonstracijoje. Tačiau visa tai dabar jam nesvarbu.

Po to, kai pora grįžo iš Egipto, kalbama, kad vestuvės įvyks gegužės mėnesį, nors yra manančių, kad pora gali susituokti jau vasarį, nes N.Sarkozy jau nusimovė vestuvių žiedą, kuri nešiojo ir po skyrybų su Cecilia.

Pats Prancūzijos prezidentas apie savo romaną kalbėti nelinkęs, baigia interviu vos apie tai paklaustas. Užtat C.Bruni atviresnė. „Le Figaro Magazine” žurnalistui dainininkė pareiškė, kad monogamija jai „beviltiškai įkyrėjo”. „Galiu būti monogamiška kartkartėmis, bet man labiau patinka poligamija ir poliandrija (kai moteris turi daugiau nei vieną vyrą – red.)… Meilė gali tęstis ilgai, o deginanti aistra tik dvi arba tris savaites”, – aiškino žurnalistui dainininkė.

Meilė ar išskaičiavimas?

Tačiau Prancūzijoje ne visi mano, kad prezidentas įsimylėjęs. Spauda kaltina N.Sarkozy ėmus afišuoti savo meilės romaną tam, kad nukreiptų dėmesį nuo gruodžio mėnesį įvykusio kontroversiško Libijos diktatoriaus Muammaro Gaddafi vizito į Prancūziją. Laikraščiai tada rašė, kad N.Sarkozy išdavė žmogaus teises dėl pelningų ginkluotės kontraktų. „Le Parisien” tiesiog šaipėsi: „Šis meilės romanas pasirodė tuo metu, kai Gaddafi pažemino Sarkozy, apsukdamas jį aplink pirštą. Dėl to prezidento įvaizdis smarkiai nukentėjo. Užtat dabar, tarsi mostelėjus burtų lazdele, jo įvaizdis vėl puikus – N.Sarkozy žavimasi kaip aktyviu ir nuostabiu suvedžiotoju.” Kiti laikraščiai mano, kad N.Sarkozy vos dviem mėnesiams praėjus po skyrybų su Cecilia savo romaną ėmė taip afišuoti todėl, kad nori atitraukti dėmesį nuo pradėtų nepopuliarių reformų.

Opozicijos politikai taip pat kritikuoja prezidentą. Juos įsiutino tai, kad N.Sarkozy, vykdamas oficialaus vizito į Egiptą, kur turėjo susitikti su Egipto prezidentu Hosni Mubareku, kartu pasiėmė ir C.Bruni. Jie apkaltino prezidentą ištrynus ribą tarp viešo ir privataus gyvenimo.

Dar labiau pasijuto įžeisti Egipto įstatymų leidėjai. Jie garsiai pareiškė, kad prezidentui nedera dalytis viešbučio kambarį su drauge. Televizija „Sky News” parodė, kaip deputatas Gamalis Zahranas pasipiktinęs kalbėjo, kad parlamentas, sveikindamas N.Sarkozy ir C.Bruni, sudarė įspūdį, jog musulmoniška valstybė yra „pasirengusi taikstytis su valstybės vadovų oficialia prostitucija”. Tačiau jei N.Sarkozy iš tiesų ves C.Bruni, visiems kritikams teks užsičiaupti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.