Mažieji skaičiuoja pelną

Ar pasiteisino eksperimentas nedirbti pirmąją Kalėdų ir Naujųjų metų dieną, dar nėra aišku. Tačiau didieji prekybos centrai planuoja ilsėtis ir kitų didžiųjų švenčių metu.

Nepasitenkinimų nesulaukta

Praėjusių metų spalio pabaigoje didieji prekybos tinklai susitarė bei paskelbė sensacingą žinią – per didžiąsias metų šventes nedirbsiantys. Tad pirmąją Kalėdų bei Naujųjų metų dieną nedirbo nė vienas šalies prekybos centras.

Nors kol kas didelių atgarsių ir nepasitenkinimų nei iš darbuotojų, nei iš pirkėjų nesulaukta, jau dabar planuojama nedirbti ir pirmąją Velykų dieną.

Antplūdis išvakarėse

„Kol kas didelių nusiskundimų dėl to, kad pirmosiomis švenčių dienomis nedirbome, iš klientų nesulaukėme, todėl ir per šiųmetines Velykas, Kalėdas ir Naujuosius greičiausiai nedirbsime”,- sakė Klaipėdos prekybos ir pramogų centro „Akropolis” valdytojas Ovidijus Zibalis.

Tiesa, pasak pašnekovo, kai kuriems buvo keista, kad nedirbo ne tik parduotuvės, bet ir visa pramogų zona – čiuožykla, boulingas, kino teatras bei kavinės.

Neįtikėtinai daug žmonių prekybos centruose apsilankė Kūčių dieną – ekspertų skaičiavimais Klaipėdos „Akropolyje” tądien apsilankė apie 30 procentų daugiau pirkėjų nei ankstesnių švenčių laikotarpiu.

Apyvarta išaugo keliskart

Tuo, kad didžiuosiuose prekybos centruose buvo laisvadieniai, pasinaudojo ir mažieji prekybininkai, kurie dirbo be poilsio dienų. Švenčių dienomis didesnių pirkėjų srautų sulaukė ne tik mažos parduotuvėlės, bet ir degalinės, kurių apyvarta išaugo kelis sykius.

„Kažkokių sensacingų skaičių nėra, tačiau tikrai pagyvėjusi apyvarta mūsų degalinės tinklo parduotuvėse buvo juntama pirmąją Kalėdų bei Naujųjų metų dieną, kuomet apsilankė apie 20 procentų daugiau pirkėjų nei įprastai. Vartotojai pirko viską, kaip ir įprastose parduotuvėse, – pradedant užkandžiais, baigiant alkoholiu”,- sakė „Lukoil Baltija” atstovas spaudai Dalius Drevinskas.

Neoficialiai pripažįstama, kad nedirbdami šventinėmis dienomis didieji prekybos centrai patyrė nemažai nuostolių. Tačiau, pasak prekybininkų, jie kur kas daugiau uždirbo dar iki švenčių, nes ikikalėdinės savaitės metu daugelio prekybos centrų apyvarta buvo 30-50 proc. didesnė nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.