Draudimų autoriui A.Matului – kaltinimai nesąžiningumu

Krepšinio rungtynių transliacijoms per televiziją koją pakišusių Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų sumanytojas konservatorius Antanas Matulas sulaukė ne tik sirgalių pykčio.
Seimo Sveikatos reikalų komiteto vadovą etikos sargams apskundė opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovai. A.Matulas kaltinamas nesąžiningu elgesiu ir piktnaudžiavimu komiteto pirmininko galiomis, rašo dienraštis „Lietuvos rytas”.

Etikos ir procedūrų komisijai skundą parašę Eligijus Masiulis ir Gintaras Šileikis priekaištauja, kad konservatorius tyčia blokavo Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kurias priėmus į eterį būtų grąžinta ribota alkoholio reklama, nekiltų kliūčių sporto varžybų transliacijoms.

Seimas tokioms pataisoms po pateikimo pritarė praėjusių metų lapkričio 20-ąją. Bet pataisų svarstymas įstrigo A.Matulo vadovaujamame Sveikatos reikalų komitete. E.Masiulio teigimu, po Seimo sprendimo įvyko net trys komiteto posėdžiai, nė viename jų projektas nebuvo svarstomas. Dukart šis projektas buvo įtrauktas į posėdžio darbotvarkę, bet A.Matulo sprendimu svarstymas esą buvo atidėtas. Parlamentarai mano, jog A.Matulas darė dirbtines kliūtis projekto svarstymui ir taip užkirto kelią jų priėmimui.

E.Masiulis ir G.Šileikis mano, kad komiteto vadovas galėjo taip elgtis turėdamas tiek asmeninių interesų, tiek ir veikiamas kitų alkoholio reklamą siekiančių visiškai uždrausti asmenų grupių. Viena jų – Nacionalinė tabako ir alkoholio kontrolės koalicija.

Tačiau A.Matulas, kuris yra ir Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narys, dėl pataisų vilkinimo kaltino kitus Sveikatos reikalų komiteto atstovus. Anot konservatoriaus, projektų svarstymas buvo atidedamas, nes esą nebuvo kvorumo.

Paklaustas, kodėl kitiems darbotvarkėje numatytiems projektams svarstyti ir priimti balsų užteko, o Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms – ne, politikas aiškino nevaldąs padėties komitete.

„Kai kuriuos Seimo narius suvaldyti yra gana sunku. Jie kada nori ateina, kada nori išeina”, -sakė parlamentaras, bet konkrečių pavardžių neįvardijo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.