„Intergas” grasina Druskininkus palikti be dujų

Gamtinių dujų tiekėja „Intergas”, gana dažnai konfliktuojanti su pagrindine konkurente bendrove „Lietuvos dujos” ir kitais šios rinkos dalyviais, grasina Druskininkus palikti be dujų.

Bendrovė kreipėsi į Druskininkų miesto savivaldybę ir Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją, kad nuo sausio 1 d. ji gali būti priversta nutraukti dujų tiekimą miestui. Anot „Intergas”, tai įvyks, jeigu iki šios datos mieste dujas skirstanti bendrovė „Druskininkų dujos” ir jos akcininkė, šilumos tiekimu užsiimanti bendrovė „Litesko” nepasirašys pateiktų sutarčių su UAB „Intergas”.

Dabartinės sutartys su „Litesko” ir „Druskininkų dujomis” galioja iki šių metų pabaigos.

Dėl „Intergas” pateiktų sutarčių „Druskininkų dujos” ir „Litesko” kreipėsi į Vilniaus miesto 2-osios apylinkės teismą, tačiau šis atmetė ieškinius motyvuodamas, kad sutartys nepažeidžia klientų interesų.

„Gamtinių dujų įstatymas draudžia parduoti ir vartoti gamtines dujas nesant sutarčių, todėl padėčiai nepasikeitus, mes galime būti įpareigoti vykdyti įstatymą ir nutraukti gamtinių dujų tiekimą minėtoms įmonėms”, – grūmoja „Intergas” generalinis direktorius Ričardas Šeibelis. Jis aiškina, kad bendroje druskininkiečiams tiekiamų gamtinių dujų kainoje „Intergas” paslaugos kainos dalis sudaro tik kelis procentus.

„Intergas” transportuoja gamtines dujas nuo Lietuvos sienos iki Druskininkų miesto, taip pat skirsto gamtines dujas Mažeikiuose ir šiame rajone.

Tuo tarpu gamtines dujas Druskininkams skirstančios „Druskininkų dujos” jau pateikė Valstybinei kainų kontrolės ir energetikos komisijai derinti mažesnes gamtinių dujų kainas, kurios būtų taikomos nuo kitų metų vasario 1 d. Siūloma patvirtinti 3,48 lito kainą už kubinį metrą gyventojams, kurie per metus suvartoja iki 800 kub. m dujų, o vartotojams, per metus suvartojantiems iki 20 tūkst. kub. m dujų, planuojama taikyti 2,77 lito kainą už kubinį metrą.

Šiuo metu ji atitinkamai yra 2,36 ir 1,96 lito.

Už dujų transportavimą „Druskininkų dujos” ir ją valdanti „Litesko” kasmet „Intergas” sumoka apie 1 mln. litų. Nuo kitų metų „Intergas” paslaugų kainos „Druskininkų dujoms” išaugs nuo 57,2 Lt/tūkst. kub. m iki 62,64 lito.

„Druskininkų dujų” atstovai aiškina, kad „Intergas” neužtikrina reikalingo miestui dujų transportavimo galingumo ir jei tiekėjui nepavyks to padaryti, „Druskininkų dujos” gali ieškoti alternatyvaus dujų transportuotojo, kuris sugebėtų nedidinti paslaugų kainų ir užtikrinti dujų perdavimo galią iki reikiamos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.