Brazilijoje iš muziejaus pavogtas Picasso paveikslas

Ketvirtadienį auštant į svarbiausią San Paulo meno muziejų įsilaužę vagys pavogė du tapinius, tarp jų Pablo Picasso (Pablo Pikaso) paveikslą, galintį kainuoti 50 mln. dolerių.
1904 metais nutapytas P.Picasso „Suzanos Bloch portretas” (Portrait of Suzanne Bloch), priklausantis ispanų dailininko Mėlynajam periodui, ir brazilų tapytojo Candido Portinari (Kandidu Portinario) 1939 metų darbas „Kavos darbininkas” („The Coffee Worker”) buvo tarp svarbiausių San Paulo meno muziejaus eksponatų, savo pranešime teigė galerija.

Šie paveikslai, kabėję atskirose salėse antrame aukšte, veikiausiai ir buvo vagių tikslas, pažymėjo muziejus.

„Manome, kad šią vagystę užsakė koks nors kolekcininkas, norėjęs turėti šiuos paveikslus privačiam naudojimui, – per spaudos konferenciją sakė policijos tyrimui vadovaujantis Marcos de Moura (Markas di Mora). – Tai buvo profesionali vagystė, nieko mėgėjiška”.

Trys vagys pro pagrindines muziejaus duris įsilaužė po 5 val. ryto. Tada, vienam bendrininkui pasilikus stebėti padėtį lauke, sudaužė kitas stiklines duris, teigė M.de Moura said. Muziejaus viduje jie praleido tik tris minutes.

Nė ant vienerių durų signalizacijos nebuvo. Saugumo kameros nufilmavo įsilaužimą, bet pagrindinio momento, kai paveikslai buvo nukabinti nuo sienų, neužfiksavo, pažymėjo jis.

Nė vienas vagis nemūvėjo kaukės, pridūrė jis.

Muziejus nurodė kelias dienas nedirbsiantis ir paprašė Brazilijos užsienio reikalų ministerijos bei tarptautinės policijos agentūros Interpolo pagalbos.

Muziejaus darbuotojai ir policija atsisakė nurodyti, kokia gali būti šių paveikslų vertė.

Tačiau televizijos laidai „Globo” meno ekspertas Jonesas Bergaminas (Džounsas Bergaminas) sakė, kad P.Picasso darbas gali būti vertas 50 mln. dolerių. C.Portinari paveikslą jis įvertino maždaug 5,5 mln. dolerių.

Du vagys į šį muziejų mėgino įsilaužti ir spalio mėnesį, bet tuomet buvo pastebėti ir pabėgo.

Muziejaus kolekcija laikoma pačia vertingiausia visoje Lotynų Amerikoje. Joje yra ne tik brazilų, bet ir Europos dailininkų, tarp jų Diego Velazquezo (Diego Velaskeso), darbų, taip pat tokių moderniojo meno atstovų kaip Salvadoras Dali paveikslų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.