Radikaliais pareiškimais garsėjantį Vilniaus socdemų vadą siūloma šveisti iš partijos

Sostinės socdemų lyderį Algirdą Paleckį siūloma pašalinti iš partijos už radikalius išpuolius prieš žiniasklaidą, profesionalią kultūrą bei Vyriausybės pastangas telkti atominės jėgainės statytojus.
Tokį pasiūlymą pateikė ilgametis partijos narys Rimantas Vaitkus, rugsėjį varžęsis su A.Paleckiu Vilniaus skyriaus vadovo rinkimuose.

Politikas penktadienį BNS patvirtino renkatis parašus, kad klausimas dėl A.Paleckio pašalinimo atsidurtų pirmiausia partijos prezidiumo, o vėliau ir tarybos darbotvarkėje. Išmesti iš partijos galima tik tarybos sprendimu.

„Jis tiesiog peržengė visas ribas: šitokiu elgesiu, tokiais pasisakymais. Krūva jau susikaupė tokių dalykų, kurie išlenda į viešumą. Nedemokratiškas jo elgesys, diktatoriška pozicija ir pasisakymai veda į susipriešinimą”, – BNS penktadienį sakė R.Vaitkus.

Pasak jo, tokia išvada peršasi todėl, kad A.Paleckis akivaizdžiai nepasimokė, kai gegužę už savavališką Vilnių valdančios koalicijos sudarymą su liberaldemokratais jam buvo pritaikyta nuobauda – draudimas atstovauti partijai ir užimti vadovaujančius postus. Šis draudimas liko neįvykdytas, kai rugsėjo 27 dieną A.Paleckis kandidatavo skyriaus pirmininko rinkimuose ir juos laimėjo.

„Mes jį įspėjome. Aš dar praėjusiais metais vasarą rašiau atvirą laišką bičiuliams, tačiau išvadų nepadaryta. Partinė nuobauda nepaveikė, todėl siūloma šalinti A.Paleckį iš partijos”, – kalbėjo R.Vaitkus.

Socialdemokrato teigimu, po prašymu įtraukti klausimą į artimiausio prezidiumo posėdžio darbotvarkę planuoja pasirašyti apie 10 prezidiumo narių. Prezidiumas problemą perduotų svarstyti partijos Etikos ir procedūrų komisijai, kuri turi siūlyti nuobaudą.

Pagal socialdemokratų statutą, už LSDP programos ar statuto nesilaikymą arba elgesį, žeminantį partijos vardą, Etikos ir procedūrų komisijos siūlymu taryba ar prezidiumas gali partijos narį įspėti, pareikšti papeikimą, laikinai sustabdyti jo narystę partijoje arba pašalinti iš partijos.

A.Paleckio vieši pasisakymai apie dienraščio „Lietuvos rytas” nacionalizavimą, samprotavimai apie kultūrą, kurie piktina profesionalius menininkus, referendumo organizavimas partijoje dėl nacionalinio investuotojo kūrimo įgriso ir premjerui bei partijos pirmininkui Gediminui Kirkilui.

Ketvirtadienį socdemų vadas netiesiogiai paragino A.Paleckį patylėti šnekant apie profesionalųjį ar bet kokį kitą meną, jeigu jo tinkamai neišmano. Be to, kalbas apie dienraščio „Lietuvos rytas” nacionalizavimą pavadino labai nevykusiu pokštu, kuris turės būti apsvarstytas partijos valdymo struktūrose.

Socialdemokratų partijos pirmininkas ketvirtadienį teigė, jog jaunojo politiko retoriką veikiausiai teks svarstyti partijos tarybos posėdyje, kuris, kaip planuojama, bus šaukiamas sausį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.