Klaipėdiečiai nenori būti žiurkėmis

Proginius ir karnavalinius drabužius nuomojančių salonų darbuotojai prieš šventes nebespėja pildyti klientų užsakymų. Dar lapkričio mėnesį drabužius rezervuoti pradėję klaipėdiečiai šiomis dienomis kai kuriuose kostiumų nuomos salonuose rikiuojasi į gyvą eilę.

Šiemet ypač paklausios bet kokios uniformos, retro stiliaus kostiumai ir Lotynų Amerikos motyvai. Klaipėdiečiai pageidauja būti robinais hudais, personažais iš populiarių kino filmų arba praėjusių amžių istorinėmis asmenybėmis. Pernai buvo pageidauta Zodiako ženklų kostiumų. Klaipėdiečiai pageidavo švęsti persirengę karaliais ir princesėmis.

Jau seniai baigėsi laikai, kai mamos per naktis savo mažyliams siūdavo lapių ir kiškučių kostiumus. Kalėdų seneliui eilėraščius deklamuoja ir dovanėlių prašo „supermenai”, „spaidermenai” ar „betmenai”. Tokios kaukės salonuose išgraibstomos akimirksniu, rašo „Vakarų ekspresas”.

Viename iš miesto karnavalinių ir proginių drabužių salonų pirmieji užsakymai Kalėdoms ir Naujiesiems metams pasipylė lapkričio pradžioje. Pasak salono darbuotojų, apdairiems klaipėdiečiams pasisekė – rezervavę kostiumus jie išvengė stovėjimo eilėse.

Gauti pageidaujamą kostiumą ar kaukę vaikui gruodžio mėnesį – beveik tas pats, kas dalyvauti loterijoje.

Pasak salono direktorės Jurgitos Pakerytės, iki švenčių iš rankų į rankas keliauja visos be išimties vaikiškos kaukės ir kostiumai. Salone galima užsisakyti pasakų personažų, gyvūnėlių aprangos, pastarieji yra labiausiai paklausūs.

Salono projektų vadovė Sofija Toliušienė sako, kad net „supermenų” kaukės populiarumu nesugeba pralenkti lapės kostiumo, kuris pageidaujamas dažniausiai.

„Keista, kodėl tiek daug tų lapių kasmet prireikia? Net jeigu nuomai jų turėtume per 100, ko gero, ir tuomet pritrūktų. Labai domisi vilkų ir kiškių kostiumais. Visas šis trejetukas prieš Kalėdas paklausiausias”, – vardijo S. Toliušienė.

Vaikiškų drabužių nuoma parai siekia nuo 30 iki 60 litų. Suaugusiųjų karnavalinė apranga dar labiau patuština kišenę. Keliuose nuomos salonuose kainos svyruoja nuo 100 iki 1000 litų. Brangiausia proginė apranga – istoriniai kostiumai.

Ateinančių metų simbolio kaukėmis – žiurkėmis – klaipėdiečiai persirengti nepageidauja, o ir salonai ne kažin ką gali pasiūlyti. Vietoj žiurkės kostiumo kai kuriose nuomos vietose siūloma išsinuomoti pelės aprangą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.