Tyliosios nakties jaudulio muzika

Asta Krikščiūnaitė įrašė ir pristatė kalėdinių giesmių ir dainų kompaktinę plokštelę.

Joje – trylika populiarių ar mažiau girdėtų melodijų, kurias dainininkė atlieka su Čiurlionio kvartetu, pianiste Audrone Kisieliūte, kontrabosininku Donatu Bagursku, akordeonininku Kaziu Stonkumi ir saksofonininku Janu Maksimovičiumi.

Visos giesmės ir dainos skamba lietuviškai, jų tekstus vertė Inga Bagaliūnienė ir Jurijus Kalcas. „Pamaniau, kodėl turėtume klausytis tos muzikos atliekamos anglų kalba – gana prisiklausome prekybos centruose”, – sako A.Krikščiūnaitė. Jos nuomone, į plokštelę sudėti kūriniai galėtų padėti pajusti gerąją Kalėdų dvasią – ji su pirkimu, tapusiu kone svarbiausiu ritualu prieškalėdžio metą, turi mažai ką bendra.

Dainininkei nebereikės sukti galvos, ką padovanoti draugams Kalėdų proga – įteiks savo plokštelę „Po angelo sparnu”. „Esu gimusi Kūčių vakarą, apie septintą valandą, – pasakoja atlikėja. – Galbūt todėl ir įrašiau šią plokštelę – tarsi dovaną sau pačiai. Kalėdos artistams – įtemptas metas: daug koncertų, bėgimo, lėkimo. Kad jau tikrai atėjo šventės, pajunti tik sausio pirmąją atsibudęs po vakarykščio naujamečio koncerto. Truputį liūdna. Diena veja dieną, metai keičia metus, o mes belėkdami pamirštame vienas kitam pasakyti gerą žodį. Norėčiau, kad ši muzika priverstų stabtelėti, susimąstyti, pabūti su savimi.”

Dainininkei ypač graži kalėdinė daina „Šventoji naktis”: „Mes visi tik laikini čia,/ tarsi šerkšno lapija/ ant trobelės lango stiklo/ ar lyg pėdsakai sniege.” Švenčių proga A.Krikščiūnaitė linki visiems atidumo vienas kitam ir daugiau džiaugtis tuo, ką turime. „Didelė dovana – kai esi sveikas, – sako dainininkė, – sveika tavo šeima, artimieji – laimingi. Džiaugiuosi savo studentėmis, žengiančiomis į priekį, laiminčiomis konkursus. Smagu, kad sekasi pedagoginis darbas – jaučiu profesinį pasitenkinimą galėdama savo žinias kam nors perteikti.”

Šie metai A.Krikščiūnaitei buvo kūrybingi, įtempti ir labai derlingi. Dalyvauta daugybėje projektų, išleista kompaktinė plokštelė „Portretas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.