„Studlendo” byla – vėl Klaipėdos teisme

Klaipėdos apygardos teismas pradėjo iš esmės nagrinėti bylą dėl Klaipėdos universiteto ir prekybos centrų „Iki” turto valdymo bedrovės „Baltisches Haus” pastatytų auditorijų ir paslaugų komplekso „Studlendas” statybų teisėtumo.

Paskutinį kartą pertrauka 2006-ųjų sausį prasidėjusiame teismų maratone buvo padaryta dėl to, kad uostamiesčio apygardos teismas palaikė Klaipėdos universiteto prašymą kreiptis į Konstitucinį Teismą. Pastarajai institucijai spalio pabaigoje atsisakius nagrinėti šį prašymą, procesas vėl buvo atnaujintas.

Vakar universiteto interesus ginantis advokatas Stasys Šedbaras prašė pakartotinai kreiptis į Konstitucinį Teismą, nes esą ištaisyti šios institucijos nurodyti trūkumai. Šį prašymą palaikė uostamiesčio Savivaldybės, Klaipėdos apskrities viršininko administracijos ir „Baltisches Haus” atstovai. Jam prieštaravo bylą inicijavusios Generalinės prokuratūros, Nacionalinės žemės tarnybos, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovai.

Teismas nusprendė pradėti bylą nagrinėti iš esmės ir klausimą dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą išspręsti baigus nagrinėjimą. Kitas posėdis vyks šiandien.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.