Sportininkai tikrino jėgą ir ištvermę

Jubiliejinių, penktųjų jėgos ir ištvermės varžybų pagrindinis prizas antrus metus paeiliui iškeliavo į Šilutę.

Sporto klube „Šansas” vykusiose kalėdinėse varžybose šiemet dalyvavo trys dešimtys stipruolių. Vyrai, susiskirstę pagal svorio kategorijas, taškus pelnė atlikdami keturis pratimus: pritūpimus su štanga, štangos spaudimas gulint, prisitraukimai bei dviejų svarsčių kilnojimas.

Pagrindinius prizus – sporto klubo „Šansas” taurę ir didžiulį televizorių laimėjo šilutiškis Tadas Gečas, kuris visus nustebino jau pirmuoju bandymu pritūpęs su 260 kg sveriančia štanga, vėliau jis pratimą pakartojo su 10 kg sunkesne štanga. Absoliutus nugalėtojas gulėdamas įveikė 185 kg, prisitraukė 15 kartų, o vadinamąją „girą” iškėlė 34 kartus.

Tarp svorio kategorijos iki 80 kg triumfavo „Šanso” sportininkas Tomas Karalavičius, palangiškis Tomas Zubė buvo stipriausias tarp atletų, sveriančių iki 90 kg. Kategorijos iki 100 kg nugalėtoju tapo Tomas Liatukas.

Merginos susiskirstė į dvi grupes – sveriančios iki ir per 65 kg. Tarp lengvesniųjų nugalėtojos titulą iškovojo Roberta Baranauskienė, o Rima Kontrimienė triumfavo kitoje grupėje.

Beje, turnyro organizatoriai sugalvojo įdomų skatinimo būdą – vertingą prizą įteikė paskutinę vietą užėmusiam sportininkui.

Visi dalyviai po varžybų tradiciškai neskubėjo skirstytis – juos organizatoriai pakvietė į vakarėlį „Olympic” kazino.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

1 atsiliepimas į "Sportininkai tikrino jėgą ir ištvermę"

  1. Lukrecija

    O tai merginoms irgi buvo štangos stumimas? Na jo, stiprios šiais laikais moterys. Man reikėtų padaryt ką nors su štanga, tai tubūt nukrisčiau vietoj. Kažkaip visada maniau, kad sunkioji atletika yra vyrų sritis 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.