Kas labiausiai kenkia vyrui

Mobilusis telefonas, sauna, kompiuteris, angina ir štanga.

„Mobilusis telefonas žudo spermą, – rašoma leidinyje „Argumenty ir fakty” remiantis urologijos-andrologijos specialistų perspėjimais. – Signalai neigiamai veikia spermatozoidų kiekį ir kokybę. Tai patvirtinta moksliniais tyrimais.”

Vengrų mokslininkai šį tyrimą pradėjo dar 2004 m. Jie aptiko, kad vyrų, nešiojusių mobilųjį telefoną prikabintą prie juosmens arba kelnių kišenėje, mažiau nei po metų spermos kokybė pablogėjo 20-30 proc.

Net ir tada, kai jūs nekalbate, telefonas siunčia kontaktinį tinklo signalą. Ekranuotose patalpose (liftas, rūsys, metro ir pan.) jis aktyviai ieško tinklo – signalas daug kartų sustiprėja, ir darbo režimas tampa labai aktyvus.

Pernai Amerikiečių reprodukcinės medicininės bendrijos konferencijoje buvo pristatytas sensacingas pranešimas, kuriame, remiantis tyrimais, be kita ko, teigiama: kuo daugiau kartų per dieną vyrai kalbėjosi mobiliuoju telefonu, tuo mažesnis buvo jų spermatozoidų kiekis.

Šiluma vyrui – priešas

20 minučių buvimas saunoje esant 85 laipsn. karščio neigiamai paveikia spermatozoidų kiekybę bei kokybę. Tik per 5 savaites būklė palaipsniui grįžta prie normos. Pokyčiai, laimei, nėra nekintami, tačiau planuojant šeimos pagausėjimą geriau susilaikyti nuo pirties lankymo 3 mėnesius.

Taip pat vyrams pavojingas paprastas peršalimas, angina arba gripas su 38-39’b0С karščiavimu. Po ligos apie 3 mėnesius spermos kokybė bloga, ir tik po 5 mėnesių reprodukcijos funkcija grįžta į normalias vėžes.

Kompiuteris grasina uždegimu

Sėdėti prie kompiuterio daugiau nei 4-5 val. iš eilės – tai rizikuoti susirgti lytinių liaukų uždegimu.

Dėl tos pačios priežasties negalima dažnai vilkėti glaudžių ir aptemptų trumpikių. Jos turi būti laisvos. Berniukams nerekomenduojamos ir karštos vonios.

Nuodai plastiko butelyje

Gerai žinome, kad ląstelės, kurios gamina vyriškąjį hormoną, kenčia nuo alkoholio. Tačiau pavojaus esama ir plastikiniuose buteliuose: į jų sudėtį įeina estrogeninės medžiagos, žudomai veikiančios reprodukcinę sistemą. Todėl piktnaudžiauti gėrimais, supilstytais į plastiko indus, medikai nepataria.

Štanga ir kiaulytė

Puiku, kai vaikas sportuoja, tačiau visos sporto šakos, susijusios su sunkumų kilnojimu, gali pakenkti reprodukcinei sistemai. Dėl didelių krūvių berniukui gresia sėklidžių venų varikozinis išsiplėtimas (to pasekmė vėliau gali būti nevaisingumas).

Vyrą nevaisingą taip pat gali padaryti kriptorchizmas (sėklidės nenusileidimas iš pilvo ertmės į kapšelį). Jeigu šis sutrikimas laiku pastebimas ir tinkamai gydomas, blogų pasekmių galima išvengti. Todėl mažo berniuko tėvams būtina pasirūpinti medikų pagalba, kol jis sulaukia trejų metų amžiaus.

Milijonas žmonių vaikystėje serga kiaulyte, tačiau grėsmė tapti nevaisingam kyla tada, kai ji komplikuojasi į orchitą (sėklidės uždegimą). Todėl jeigu berniukas susirgo kiaulyte, kad išvengtumėte komplikacijos, leiskite jam išsigulėti ir pasirūpinkite, kad nepersitemptų fiziniškai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Kas labiausiai kenkia vyrui"

  1. sintty

    va taip va. jau taip maziau vyru nei moteru, tai toj dar visi vyrai bus nevaisingi 😯

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.