Lenkija ir Rusija ketina pasirašyti memorandumą dėl mėsos importo draudimo atšaukimo

Trečiadienį Lenkija ir Rusija tikriausiai pasirašys memorandumą, kuriuo bus atšauktas lenkiškos mėsos importo draudimas, dėl kurio buvo užblokuota nauja Europos Sąjungos ir Maskvos partnerystės sutartis, pranešė Lenkijos naujienų agentūra PAP.
Abiejų šalių žemės ūkio ministrai praėjusį trečiadienį susitarė dėl priemonių draudimui atšaukti ir teigė kitą savaitę pasirašysiantys memorandumą Kaliningrade.

2005 metų lapkritį Maskva draudimą įvežti lenkišką mėsą ir kitus žemės ūkio produktus įvedė paaštrėjus santykiams tarp Rusijos ir Lenkijos, kurią valdė premjeras Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis).

Europos Sąjungos narė Lenkija savo ruožtu užblokavo derybas tarp ES ir Rusijos dėl naujos sutarties, didžiąja dalimi įtvirtinančios bendradarbiavimą energetikos srityje.

Nuo spalio, kai rinkimus laimėjo liberali Liaudies platforma, naujasis Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas siekia pagerinti santykius su Maskva bei kitomis Europos šalimis.

Jis penktadienį patvirtino Lenkijos siekį atšaukti veto ES ir Rusijos derybų pradžiai, kai tik Rusija panaikins mėsos importo draudimą.

„Mėsos embargas beveik atšauktas. Kitą savaitę Kaliningrade jis bus sėkmingai panaikintas”, – spaudos konferencijoje Briuselyje sakė D.Tuskas.

„Sausį gali būti panaikintas ir embargas kitiems Lenkijos žemės ūkio produktams. Šioje situacijoje mūsų veto nustos galioti ir mes su dideliu malonumu apie tai paskelbsime”, – pridūrė Lenkijos premjeras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.