V.Andriukaitis pasitraukė iš socdemų vicepirmininko pareigų

Nesutardamas su partijos vadovybe dėl nacionalinio investuotojo kūrimo, socialdemokratų partijos vicepirmininko pareigas paliko Vytenis Andriukaitis.
Savo sprendimo motyvų politikas neįvardijo, tačiau sakė, jog nacionalinio investuotojo kūrimo klausimu partijos prezidiume buvo pasiekta didelė pergalė, todėl esą jo pasitraukimo nereikėtų traktuoti kaip oponavimo pasiektam kompromisui, kuriuo partijoje bus įkurta ilgemečio lyderio Algirdo Brazausko vadovausima Energetikos komisija, nagrinėsianti sutartį dėl investuotojo kūrimo.

„Aš nekomentuoju. Tikrai nenorėčiau atskleisti kada priėmiau sprendimą, kodėl. Tačiau visi kažkaip keistai komentuoja, kad čia dėl investuotojo. Kaip tik, mes sutarėm, kad derybų sutartis bus atiduota mūsų Energetikos komisijai, mes galėsim ją nagrinėt ir mūsų Vyriausybės nariai be partijos tarybos mandato negalėtų balsuoti ar pritarti, ar nepritarti tai sutarčiai. Kitaip sakant, ne tik prezidiumo, bet ir tarybos mandatas yra būtinas. Tai čia jau yra didelis dalykas, nebus už uždarų durų, nebus netikėtumų, bus diskutuojama partijoje ir tai yra labai svarbus žingsnis, kurį mes karštoj diskusijoje prezidiume pasiekėm”, – BNS sakė V.Andriukaitis.

Pasak V.Andriukaičio, jo sprendimą lėmė ne viena priežastis, tačiau sukonkretinti jų politikas nenorėjo.

„Rinkimai yra, reikia kaip tik stengtis padėti socialdemokratų partijai išlaikyti vėliavą, kryptį, veidą, eiti visiems susitelkus ir įgyti visuomenės pasitikėjimą”, – pridūrė socialdemokratas.

Paklaustas, ar jo sprendimui pasitaukti iš partijos vadovybės galėjo turėti įtakos viešai premjero ir socdemų pirmininko Gedimino Kirkilo šeštadienį V.Andriukaičiui išsakyta kritika, politikas sakė, jog traukiasi tikrai ne dėl partijos vadovo pastabų.

G.Kirkilas turi savo nuomonę, aš turiu savo nuomonę. Aš tikrai nekritikavau partijos ir G.Kirkilas tą supranta. Sprendimą (dėl nacionalinio investuotojo – BNS) priėmė ne partija, sprendimas buvo balsuotas Seime”, – teigė V.Andriukaitis.

Šeštadienį vykusiame partijos tarybos posėdyje ministras pirmininkas ir socdemų vadovas G.Kirkilas kalbėdamas apie įvaizdžio gerinimo strategiją nepagailėjo kritikos Vilniaus skyriaus pirmininkui Algirdui Paleckui bei V.Andriukaičiui, kurie atvirai kritikuoja Vyriausybę bei jos sprendimus, susijusius su nacionalinio investuotojo kūrimu.

Pasak premjero, tokia pozicija galbūt atleistina jaunajam A.Paleckiui, tačiau pabrėžė, kad iš ilgaamžio partiečio V.Andriukaičio tokios kritikos jis nesitikėjo.

Nacionalinis investuotojas, kurį sudarys valstybės valdoma „Lietuvos energija”, Rytų skirstomųjų tinklai (RST) bei privataus kapitalo bendrovės „NDX energijos” valdomi Vakarų skirstomieji tinklai (VST), tapo viena svarbiausių Lietuvos politinės arenos nesutarimo šerdžių.

Ministrų kabinetas kritikuojamas, jog be jokio konkurso į derybas įtraukė „NDX energiją”, tuo tarpu G.Kirkilas atsikerta, jog skelbti viešą konkursą būtų pavojinga, nes jį laimėti galėtų Rusijos kontroliuojama įmonė.

Numatoma, kad įmonė statys dešimčių milijardų litų vertės naują atominę elektrinę bei elektros jungtis su Lenkija ir Švedija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.